”Medicamentele-minune” pentru slăbit, pericol pentru sănătate. Medicii avertizează: Efectele adverse sunt grave

”Medicamentele-minune” pentru slăbit, pericol pentru sănătate. Medicii avertizează: Efectele adverse sunt grave
Foto: Pixabay

Acum că sărbătorile au trecut, românii se îmbulzesc la farmacii să cumpere ceaiuri și tot felul de suplimentele alimentare și medicamente pentru slăbit. Însă nutriționiștii atrag atenția că efectele pot fi chiar negative asupra sănătății, mai ales dacă medicamentele în cauză nu au fost luate din farmacie, ci de pe internet. De asemenea, nu sunt indicate dietele dure, cu pierderea rapidă a greutății, ci schimbarea obiceiurilor alimentare.

Drumul scurt și periculos spre scăderea în greutate

Medicii spun că medicamentele-minune care topesc kilogramele peste noapte nu există, ba chiar efectele lor adverse pot fi foarte periculoase.

„O dietă echilibrată ar trebui să includă toate principiile nutritive carbohidraţi, proteine şi lipide sănătoase. Sunt multe persoane care apelează din prima la aceste tablete care promit miracole, experimentează pe propria piele faptul că nu duc la rezultate bune”, a explicat Olivia Micşa, medic nutriţionist, pentru Observator News.

Farmacista Anda Vija a explicat ce produse sunt acum la mare căutare: „Printre cele mai comune şi căutate sunt ceaiurile, ceai verde antiadipos, este un ceai care are un puternic efect laxativ. Avem produsele pe bază de plante, care scad senzaţia de foame. Şi apoi avem produsele din artileria grea, care nu se dau fără prescripţie medicală, care scad nivelul de glocoză din sânge”.

Medicamentele luate de pe internet, pericol pentru sănătate

Medicii avertizează mai ales asupra medicamentelor cumpărate de pe internet. În farmacii, acestea sunt ținute în anumite condiții speciale. Oricine le vinde pe internet, însă, dacă le ține fie și câteva zeci de minute în condiții improprii, le destabilizează substanțele din compoziție.

Asta înseamnă că respectivele medicamente nu doar că nu-și mai produc efectul de scădere în greutate, dar pot produce efecte secundare serioase.

Anda Vija, farmacist: „De la iritabilitate, insomnie, anxietate, depresie. Palpitaţii, tahicardii, dureri în piept. Digestive – gastrite, ulcer la partea intestinală şi asupra sistemului endocrin şi asupra hormonilor”.

Cele mai bune soluții pentru slăbit rămân mișcarea și schimbarea regimului alimentar (nu dietele draconice cu pierderi rapide de greutate).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`