Medic psihiatrie pediatrică, după incidentele de la Belgrad: Astfel de comportamente sunt vârful aisbergului. Ceea ce este în sufletul acestor copii poate să vină din foarte multe zone (VIDEO)

Medic psihiatrie pediatrică, după incidentele de la Belgrad: Astfel de comportamente sunt vârful aisbergului. Ceea ce este în sufletul acestor copii poate să vină din foarte multe zone (VIDEO)
Foto: Pixabay

Ceea ce este în sufletul copiilor care produc incidente de genul celor înregistrate la Belgrad în ultimele două zile poate să vină din foarte multe zone, astfel de comportamente fiind doar vârful aisbergului, a declarat dr. Ema Andrei, medic specialist în psihiatrie pediatrică la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia”, joi, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai.

Medic psihiatrie pediatrică, pe B1 TV, după incidentele de la Belgrad

Întrebată despre acest val de incidente, dr. Ema Andrei a explicat: „Din păcate, aceste incidente sunt noi în zona aceasta a noastră. În partea de vest, să spunem, știm foarte bine, în Statele Unite, aceste lucruri se întâmplă cu mult timp în urmă. Sunt studii din anii `90 care vorbesc despre fenomenul acesta în rândul elevilor. La fel, în țările din nordul Europei, încă de la începutul anilor 2000 au fost făcute programe de intervenție care să împiedice această violență a elevilor unii față de alții și față de persoanele din jur, în special în școli. Din nefericire, a ajuns și mai aproape de noi”.

Întrebată ce îi determină pe acești copii să copieze astfel de comportamente, dr. Ema Andrei a spus: „Astfel de comportamente cred că putem spune că sunt vârful aisbergului. Ceea ce este în adâncuri, în sufletul acestor copii, poate să vină din foarte multe zone. Putem să ne referim la situații sociale, la situații familiale particulare”.

„Etiologia din spatele acestor comportamente este una extrem de complexă și nu putem identifica un singur factor, însă cu siguranță faptul că aceste comportamente sunt extrem de mediatizate și reacțiile care au fost declanșate în societate au fost atât de explozive pot să accentueze cumva aceste comportamente”, a adăugat medicul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`