Trei funcționari din DSP București, URMĂRIȚII PENAL în dosarul FALSULUI MEDIC ITALIAN cu 8 clase

Trei funcționari din DSP București, URMĂRIȚII PENAL în dosarul FALSULUI MEDIC ITALIAN cu 8 clase

Trei funcționari din cadrul Direcției de Sănătate Publică București sunt urmăriți penal în cazul falsului medic italian cu opt clase.

Funcționarii sunt acuzați că l-au atestat în mod fals pe Matthew Mode și un alt italian care practica medicina în țara noastră.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, în cursul anului 2018, cei trei angajați ai DSP București „au falsificat mai multe înscrisuri, atestând în fals că două persoane de cetățenie italiană au calitatea de doctor și dreptul de a practica această profesie pe teritoriul României, eliberându-le coduri de parafă în baza unor dosare incomplete”.

În acest dosar mai este cercetat și un consilier juridic care i-a reprezentat pe cei doi italieni. Acesta ar fi „înlesnit eliberarea codurilor de parafă în baza dosarelor incomplete și a falsificat mai multe înscrisuri, prin care se atesta în mod fals că au fost depuse la dosarele sus menționate toate înscrisurile necesare eliberării codurilor de parafă”.

Matteo Politi este arestat preventiv în România pentru înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii.

Amintim că Matteo Politi, alias Matthew Mode, un italian din Veneţia, cu doar 8 clase absolvite și o dilplomă obținută în Kosovo, a fost depistat că opera la mai multe clinici din Capitală.

În 2011, Matteo Politi a primit o sentinţă de un an şi jumătate în Italia, cu suspendare, după ce a minţit timp de mai mulţi ani că e medic şi a profitat că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu reputaţie din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.

Impostorul a fost prins, în data de 5 februarie, în timp ce voia să fugă din România. (Detalii AICI)

Escroc italian care se dădea drept medic a fost demascat de celebrul chirurg estetician Adina Alberts.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`