Medic din Iași condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Publicat: 18 09. 2019, 20:49
Foto: Captură B1 TV

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au condamnat, miercuri, definitiv un medic de la Spitalul de Neurochirurgie la trei ani de închisoare cu suspendare, acesta fiind acuzat de procurorii DNA de luare de mită şi abuz în serviciu.

Medicul Eduard Moldoveanu, şeful Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, era acuzat de procurorii anticorupţie că a cerut bani de la mai mulţi pacienţi pentru efectuarea unor investigaţii cu rezonanţă magnetică.

„În baza disp. art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală admite apelul formulat de inculpatul-apelant Moldovanu Eduard împotriva sentinţei penale nr. 268/19.03.2018 a Tribunalului Iaşi, pronunţată în dosarul cu numărul de mai sus, sentinţă pe care o desfiinţează parţial, în latura penală. Rejudecând cauza, în limitele desfiinţării: Reduce cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului Moldovanu Eduard prin sentinţa apelată, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, alcătuită din 7 acte materiale, prevăzută de art. 6 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 289 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, de la 4 ani închisoare la 3 ani închisoare. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei atacate, care nu contravin prezentei decizii. II. În baza disp. art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge, ca nefondat, apelul formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi împotriva sentinţei penale nr. 268/19.03.2018 a Tribunalului Iaşi. În temeiul dispoziţiilor art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi”, se menţionează în încheierea de şedinţă a Curţii de Apel Iaşi, potrivit Agerpres.

Potrivit procurorilor DNA Iaşi, Eduard Moldovanu, în calitate de şef al Laboratorului de Radiologie şi Imagistică medicală din cadrul Spitalului de Neurochirurgie, era acuzat de luare de mită, în formă continuată, abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.