Medic din Botoșani, ucis de coronavirus / Peste 1.000 de angajați din spitale sunt infectați cu COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni dimineață, decesul a încă unui medic infectat cu coronavirus. Este vorba despre o femeie de 68 de ani, care avea specialitatea Medicină Internă. Aceasta suferea de diabet zaharat și cardiopatie hipertensivă. Potrivit ultimului bilanț al epidemiei de COVID-19 în rândul personalului din spitale, sunt 1.031 de cadre medicale infectate. Până acum au mai decedat un ambulanțier din Suceava, trei asistente din Brașov, Țăndărei, respectiv Constanța și un medic tot din Constanța.
Epidemia de coronavirus a mai făcut o victimă în rândul personalului medical
Luni, 27 aprilie, a decedat un medic din Botoșani infectat cu coronavirus. Femeia, în vârstă de 68 de ani, avea specialitatea Medicină Internă. Primele probe ce i-au fost recoltate au avut rezultat negativ dar, la retestare, ea a fost confirmată cu SARS-CoV-2. Din 24 aprilie, aceasta era internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.
„Se confirmă decesul unui medic din Botoșani cu specialitatea medicina interna, 68 ani, contact cu caz confirmat in 23.03.
Primele probe pentru cadrul medical au fost recoltate în data de 24.03, iar rezultatul a ieșit negativ.
În data de 19.04, se internează în secția infectioase Botosani, retestată în data de 20.04 cu rezultat pozitiv, transferată la Spitalul de Infectioase Iași în data de 24.04
Decesul a survenit în data de 27.04, in jurul orelor 3.30. Suferea de diabet zaharat și cardiopatie hipertensiva”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică, printr-un comunicat.
Bilanțul epidemiei de coronavirus în rândul personalului medical
Pe 18 aprilie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în România sunt 1.031 de cadre medicale infectate cu coronavirus.
Cele mai multe cazuri, până la acea dată, erau înregistrate în Suceava – 462, în București – 149 , Vrancea – 67, Arad – 53, Hunedoara – 37, în Galați – 35 și în Timiș – 31.
Prima victimă a epidemiei în rândul personalului medical a fost un ambulanțier din Suceava. Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, a fost izolat la domiciliu, pentru că nu a acceptat internarea.Acesta a murit pe 7 aprilie.
A doua victimă a fost o asistentă din Brașov, angajată la Spitalului Militar, care a decedat pe 11 aprilie. Era contact al soțului, și el confirmat pozitiv. Femeia a fost internată în Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov cu suport ventilator. Pentru că starea i s-a înrăutățit, ea a fost transferată la Spitalul suport Colentina din București, unde a și decedat.
Două zile mai târziu, a fost anunțat decesul unei asistente medicale din orașul Țăndărei, județul Ialomița. Femeia, în vârstă de 42 de ani, a fost internată inițial la Spitalul suport Fetești, dar a fost transferată apoi la Spitalul ”Victor Babeș” din București, unde a și murit.
A patra victimă raportată în rândul personalului medical a fost tot o asistentă, de data aceasta din Constanța. Ea se infectase într-o călătorie în Turcia. Starea i s-a înrăutățit în carantină și a fost internată apoi în spital. Femeia suferea de obezitate morbidă și bronho-pneumonii repetate.
Primul medic decedat din cauza epidemiei a fost tot din Constanța. În vârstă de 62 de ani, bărbatul avea specialitatea Medicină Internă. El demisionase pe 6 aprilie de la Spitalului Județean de Urgență Constanța. Pe 8 aprilie a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, iar de acolo transferat la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, unde a și murit pe 21 aprilie.