Măsuri recomandate pentru populație în contextul cazurilor de gripă. Alexandru Rafila: Estimăm că spre sfârșitul lunii ianuarie o să intrăm pe un trend descrescător (VIDEO)

Măsuri recomandate pentru populație în contextul cazurilor de gripă. Alexandru Rafila: Estimăm că spre sfârșitul lunii ianuarie o să intrăm pe un trend descrescător (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a prezentat o serie de măsuri recomandate pentru populația generală în contextul cazurilor de gripă și a spus că, potrivit estimărilor, numărul îmbolnăvirilor ar putea intra spre finalul lunii ianuarie pe un trend descrescător.

Cu această ocazie, oficialul a reiterat că nu se dorește introducerea de restricții.

Alexandru Rafila, măsuri recomandate pentru populație pe fondul cazurilor de gripă

Ministrul Sănătății a explicat că aceste valuri de infecție durează adesea între două și patru săptămâni.

„Durata acestor valuri de infecție, de obicei, este între două și patru săptămâni. Cam asta este durata, așa că estimăm, cum vă spuneam, că spre sfârșitul lunii ianuarie, o să intrăm pe un trend descrescător. Având în vedere aceste considerente, noi avem câteva seturi de măsuri pe care le-am schimbat și cu colegii de la Ministerul Educației. Unele sunt pentru populația generală. Repet, sunt măsuri recomandate (…), le cunoașteți deja din pandemie, nu sunt diferite, pentru că discutăm tot de o viroză respiratorie”, a declarat Alexandru Rafila, joi, într-o conferință de presă la Ministerul Sănătății.

Măsurile recomandate la nivelul populației generale:

  1. Evitarea aglomerațiilor, aerisirea spațiilor închise și purtarea măștii de protecție
  2. Menținerea unei igiene adecvate a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului
  3. Respectarea etichetei tusei și strănutului
  4. Consultarea medicului de familie la apariția simptomelor respiratorii, pentru a stabili dacă indicațiile terapeutice, izolarea la domiciliu și eventuale investigații suplimentare
  5. Consultarea centrelor de evaluare sau a centrelor de permanență organizate la nivel județean
  6. Continuarea vaccinării antigripale
Urmăriți B1TV.ro și pe
`