Măsuri de securitate energetică și asigurarea stocurilor pentru iarnă, pe agenda ședinței de guvern de miercuri

Măsuri de securitate energetică și asigurarea stocurilor pentru iarnă, pe agenda ședinței de guvern de miercuri
Foto: flickr.com

Guvernul urmează să aprobe miercuri măsurile privind nivelul de siguranţă şi securitate în funcţionarea Sistemului Electroenergetic Naţional, precum şi măsurile în legătură cu realizarea stocurilor de siguranţă ale Sistemului Electroenergetic Naţional în ceea ce priveşte combustibilii şi volumul de apă din lacurile de acumulare pentru perioada 1 noiembrie 2024 – 31 martie 2025, potrivit Agerpres.

Agenda ședinței de Guvern

Printr-o altă hotărâre, Executivul va aproba tipurile de conţinut şi formatul actelor de studii, precum şi al suplimentului la diplomă.

„Prin prezentul proiect de act normativ se aprobă tipurile de conţinut şi formatul actelor de studii şi al suplimentului Europass la diplomă care se vor elibera absolvenţilor înmatriculaţi în anul I de studii începând cu anul universitar 2024 – 2025. Suplimentul Europass la diplomă, care va fi eliberat absolvenţilor înmatriculaţi în anul I de studii începând cu anul universitar 2024 – 2025, se va întocmi bilingv, în limba română şi în limba engleză. Aspectele reglementate corespund normelor europene şi cerinţelor pieţei muncii”, conform notei de fundamentare a proiectului.

În şedinţa de Guvern se vor aproba şi indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii ‘Varianta de ocolire Sighetu Marmaţiei’, judeţul Maramureş.

Pe ordinea de zi figurează şi aprobarea, prin hotărâre, a Normelor metodologice de aplicare a prevederilor OG nr. 24/2016 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de neutralizare a subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman.

Proiectul de act normativ urmează să reglementeze, între altele, ‘aspecte privind neutralizarea subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman în caz de epizootii; transportul subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman; aspecte tehnice privind organizarea activităţii de neutralizare a animalelor moarte provenite din gospodăriile crescătorilor individuali de animale; resursele financiare necesare schemei de ajutor de stat având ca obiectiv acordarea de servicii subvenţionate crescătorilor individuali de animale, definiţi beneficiari ai schemei, pentru animalele moarte provenite din gospodăriile acestora, modul de acordare şi documentele necesare’.

În analiza Guvernului se vor afla şi o serie de proiecte de hotărâri, privind suplimentarea bugetelor mai multor ministere, între acestea fiind: Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Agriculturii, Ministerul Culturii şi Ministerul Finanţelor.

Totodată, va fi analizată şi alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale.

Prin memorandum, Guvernul urmează să aprobe Planul Naţional de Acţiune privind Deceniul Digital 2030.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`