De unde cumperi măști transparente pentru persoanele cu deficiențe de auz. Companiile din România care le produc
Odată cu trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, masca a devenit obligatorie în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun, ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului. Pentru cei peste 22.000 de români cu deficienţe de auz, mască este o barieră în comunicare.
Deocamdată sunt puţini producători români care au luat iniţiativa confecţionării de măşti transparente, ce permit citirea pe buze.Măştile de protecţietransparente îi pot ajuta pe surdomuţi să comunice între ei şi cu alte persoane, fără a fi nevoiţi să le dea jos pentru a putea citi pe buze şi risca astfel să se expună contagierii cu noul coronavirus.
Unde poţi comanda măşti transparente
Happy Hug vine în sprijinul specialiștilor care lucrează cu persoane cu deficiențe de auz sau cu copii care au nevoie de a citi mișcarea buzelor și a limbii, astfel încât să-și însușească o pronunție corectă.
Măştile textile cu geam transparent sunt disponibile AICI în şase variante cromatice la preţul de 22 lei bucata.
“În acest moment,80% dintre comenzi sunt pentru măştile speciale cu insert transparent în dreptul gurii, care au apărut tot la cererea clienţilor: psihologi, psihoterapeuţi, medici, care fac terapii cu copii cu diverse deficienţe logopedice sau de auz.Este masca clasică, adaptată. Recroită. Acoperă nasul şi fereastra e suficient de depărtată. Ca să nu se aburească se poate folosi un marker special care se găseşte la magazinele care vând produse pentru înot”, a explicat Carmen Avramescu, creatoarea brandului Happy Hug, din Ploieşti.
Marea provocare în crearea acestor măşti a fost găsirea materialului necesar pentru fereastra transparentă, pentru că plasticul respectiv trebuia să reziste la spălat şi să permită coaserea.
Nici ofertele de peste hotare nu sunt foarte multe ori la un preţ accesibil.
Site-ul thehearingspot.com/ vinde măştile pentru persoane de auz la 15 dolari bucata.
Ce amenzi riscă persoanele care nu poartă mască
Pe toată durata stăriide alertă, purtarea măștiieste obligatorie în spațiile publice închise, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în spațiile comerciale. Cei care nu poartă mască în aceste cazuri riscă amenzi cuprinse între 500 şi 2.500 lei.
Amintim că potrivit ultimelor precizări ale Ministerului Sănătăţii, magazinele pot interzice accesul clienţilor care refuză purtarea măştilor.
Masca de protecție este obligatorie și în anumite spații deschise, precum gări, autogări și porturi.
Ministrul de Interne și ministrul Transporturilor au emis un Ordin comun(poate fi citit integralAICI.) care include regulile ce trebuie respectate în domeniul transporturilor, pe durata stării de alertă, astfel încât numărul de infectări cu SARS-CoV-2 să fie ținut sub control.