Mașini blocate în zăpadă din cauza viscolului puternic. „Suntem aici de 4 ore, nu se circulă”

Mașini blocate în zăpadă din cauza viscolului puternic. „Suntem aici de 4 ore, nu se circulă”
Stare de alertă în Vrancea, din cauza viscolului care a blocat județul. Vremea rea mai durează cel puțin până duminică, sursă foto: captură YT

Iarna s-a instalat în toată țara, iar în sud-est, unde a fost emis un cod roșu de vreme rea, s-a dezlănțuit cu un viscol puternic care a redus vizibilitatea, iar șoferii au îndurat frigul ore întregi în coloană. În Constanța și Galați toate drumurile naționale au fost închise, dar și DN2, A2 și A4.

Drumuri blocare, șoferi înzăpeziți

Vântul care a bătut cu peste 100 km/h a redus vizibilitatea la zero pe foarte multe drumuri din țară, fapt care a dus la închiderea acestora. Unii șoferii au fost nevoiți să stea în frig, fiind blocați în nămeți, alții au ajuns în șanț cu mașina. Duminică noaptea, drumarii au lucrat fără oprire pentru a curăța drumurile de zăpadă și pentru a-i scoate pe cei blocați în nămeți. Vremea extrem de rea a dus la închiderea școlilor în Brăilă, Galați, Constanța, Tulcea și Călărași, conform știrileprotv.

În Constanța, pe DN2A, între Mihail Kogălniceanu și Hârșova, s-a format o coloană kilometrică de mașini, iar răbdarea șoferilor a fost pusă la încercare. După mai bine de 10 ore, drumarii au reușit să deszăpezească o singură bandă.

Și pe Autostrada Soarelui, între Fundulea și Fetești, lucrurile nu au fost mai bune, astfel că A2 a fost complet închisă, doar că deja se aflau destul de mulți șoferi blocați aici.

„Porțiunea dintre Constanța și Drajna e înzăpezită, mașinile sunt blocate pe ambele sensuri și nu se poate degaja. Au rămas, cel puțin eu, am văzut zeci de mașini”, a spus un șofer înzăpezit.

Sud-estul României, sub cod roșu de viscol

Și în Moldova, vremea rea le-a pus bețe în roate oamenilor care au plecat de acasă. Trei polițiști de frontier, care mergeau la muncă, au rămas blocați în zăpadă trei ore.

În Vaslui, vântul a dărâmat un autocar în care se aflau 41 de oameni, iar 16 dintre ei au primit îngrijiri medicale la fața locului.

O ambulanță care a plecată să ajute o pacientă care avea probleme cu inima a ajuns la destinație abia după cinci ore, dar medicii nu au stat degeaba și au ajutat oamenii blocați în zăpadă care au făcut atac de panică.

În Călărași, oameni și-au pierdut răbdare așteptând în mașină în coloană, drept pentru care au mers să își caute un adăpost.

Podul suspendat de la Brăila a fost închis, iar oamenii nu au fost lpsați să intre nici pe DN2, de la Buzău la Râmnicu Sărat.

„Suntem aici de 4 ore, nu se circulă. Așteptăm. Zic domnii că în vreo 3 ore s-ar putea să dea drumul”, a transmis un șofer.

Și în Brașov, viscolul a creat probleme. Pe DN73, între Râșnov și Bran, s-a format o coloană uriașă de mașini, iar șoferii au fost nevoiți să aștepte până când vântul s-a mai liniștit.

„Am adus utilaje în sprijin din alte zone tocmai pentru a face față. Rugăm toți participanții la trafic sa adapteze viteza la condițiile meteo”, a spus Tudor Duțu, director DRDP Brașov.

În Bușteni, din cauza viscolului s-a produs un incident la o trecere de cale ferată. O mașină a fost lovită de tren, apoi a fost proiectată în alt tren care circula pe cealaltă linie. Din fericire, șoferul a supraviețuit, dar pasagerul de 75 de ani și copilul de 13 ani au fost nevoie de îngrijiri medicale pentru că au suferit răni grave.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`