Mașina Primăriei, furată din fața casei edilului. Hoțul s-a plimbat cu ea prin tot județul

Mașina Primăriei, furată din fața casei edilului. Hoțul s-a plimbat cu ea prin tot județul
Sursa Foto: Facebook/ Poliția Română

În județul Galați, a avut loc un incident incredibil. Un individ în vârstă de 21 de ani a sustras mașina Primăriei din comuna respectivă, chiar din fața casei primarului, și a părăsit zona pentru o plimbare aventuroasă în județul Vaslui.

Un tânăr fără permis a furat mașina Primăriei

În ciuda faptului că nu poseda permis de conducere, tânărul a comis furtul unei mașini aparținând Primăriei Bălășești din Galați. Vehiculul oficial era parcat în fața casei primarului când a fost furat de către tânăr și a plecat apoi la plimbare. A ajuns în județul Vaslui. Ulterior, tânărul a abandonat mașina.

Primarul, observând dispariția vehiculului instituției, a luat imediat legătura cu Poliția, anunțând furtul comis. Cazul a fost preluat de către polițiștii de Investigații Criminale de la Poliția Orașului Berești, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor. Tânărul a fost reținut și ulterior încarcerat în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Galați.

Un șofer drogat din Galați a refuzat să oprească

În data de 16 iulie 2023, duminică noapte, la ora 23.20, polițiștii din Galați au reușit să prindă un bărbat căutat la nivel național. Incidentul a avut loc în municipiul Tecuci, pe strada 1 Decembrie 1918. Observând un autoturism care se deplasa în mod sinuos, agenții au încercat să oprească vehiculul. Cu toate acestea, șoferul a refuzat să oprească la semnal și a continuat să conducă pe DN 25, îndreptându-se către comuna Drăgănești, scrie Adevarul.

Polițiștii au inițiat o urmărire a mașinii, iar după aproximativ doi kilometri au reușit să-l oprească. Conducătorul autoturismului era un bărbat de 34 de ani, domiciliat în comuna Ivești, județul Galați. În momentul în care a fost prins, s-a constatat că bărbatul se afla sub influența alcoolului și a drogurilor, iar acest lucru reprezintă o infracțiune gravă.

Acum, bărbatul se află în custodia autorităților, iar dosarul său va fi tratat conform legii în vigoare pentru a răspunde în fața justiției pentru acțiunile sale ilegale.

„La testarea pentru consumul de alcool, valoarea indicată de aparatul Drager a fost de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la cea pentru consumul de substanțe psihoactive a fost indicată o valoare pozitivă la consumul de Amfetamine”, a anunțat Poliția Galați.

Bărbatul a fost condamnat la cinci ani și patru luni de închisoare

După verificarea în bazele de date, s-a constatat că bărbatul în cauză are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

„El a fost dat în urmărire la nivel național la începutul lunii în curs, întrucât se sustrage executării unui mandat de arestare emis de Judecătoria Bacău, fiind condamnat la cinci ani și patru luni pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, în anul 2018”, a mai precizat IPJ Galați.

În plus, se pare că autoturismul pe care îl conducea aparținea mamei sale, cu toate acestea, se presupune că l-ar fi luat fără acordul acesteia. Ulterior, individul a fost transportat la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în scopul stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive și a nivelului de alcoolemie.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru „infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`