Purtare măștii de protecție în spațiile deschise devine obligatorie și în Cluj. De când intră în vigoare măsura

Purtare măștii de protecție în spațiile deschise devine obligatorie și în Cluj. De când intră în vigoare măsura
Sursa Foto: Hepta

Masca de protecție devine obligatorie în spații deschise aglomerate din județul Cluj, începând de sâmbătă, 8 august.

Toate persoanelede peste 5 ani sunt obligate săîși acoperenasul și gura la întruniri de naturaactivităților culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment organizate în spaţii publice deschise, în zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje și adunări cu caracter religios.

„CJSU a decis în această seara caincepând cu data de 8 august 2020, ora 00.00, pe întreg teritoriul județului Cluj, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de cătretoate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, la întruniri de naturaactivităților culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment organizate în spaţii publice deschise, în zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje și adunări cu caracter religios. Orarul de aplicabilitate este0-24, pe toată durata stării de alertă”, a transmis prefectul de Cluj, Mircea Abrudean.

Măsura intră în vigoare la miezul nopții și se aplică indiferent de oră, pe toată durata stării de alertă, a stabilitComitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj.

De asemenea, până pe10 august, toate localitățile clujene vor comunicacomitetului un inventar al tuturor spațiilor aglomerate din județ (piețeagroalimentare sau auto,târguri și bazaruri, târguri de produse și de animale, temporare sau permanente), învederea introducerii obligativității purtării măștii și în aceste zone.

Până în prezent, în judeţul Cluj s-au raportat 1.332 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Masca este obligatorie și în alte județedin ţară, precum: Arad, Argeş, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Arad, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Iaşi, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Vâlcea, Vrancea, Călăraşi,Dolj și Olt.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`