Masca este necesară și după vaccinarea anti-COVID-19. Beatrice Mahler: ”Deocamdată, suntem la un nivel de transmitere comunitar ridicat”

Masca este necesară și după vaccinarea anti-COVID-19. Beatrice Mahler: ''Deocamdată, suntem la un nivel de transmitere comunitar ridicat''
Sursa Foto: Europa Liberă

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a precizat, la Digi24, cănivel de transmitere comunitar este încăridicat și nu ar trebui să renunțăm la mască, chiar dacă ne vaccinăm.

„Deocamdată, suntem la un nivel de transmitere comunitar ridicat și există o fereastră de timp pentru care nu există timp în spate,fereastră de timp de la care virusul intră în corp și momentul la care imunitatea noastră reușește să răspundă.

Nu se știe dacă în acea fereastră virusul nu reușește să se multiplice,astfel încâtpersoanele care contactează virusul să fie o sursă de infectare. Până avem răspuns la această întrebare e bine să purtăm masca.

Sunt convinsă că în acest an vom primi multe răspunsuri în privința imunității care răspund și acționează la agresiunea virală, în contact cu un nou virus.”, a spus aceasta, la Digi 24.

Și mediculAdrian Streinu Cercel a precizat că dacă renunțăm la mască, este posibilsă luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați.

Mascava fi obligatorie categoric până în 2022. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos, e posibil să luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați”.

Etapa a doua de vaccinare a început

Etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-coronavirus a început, în România, pe 15 ianuarie, în această etapă urmând a fi imunizate persoanele de peste 65 de ani, cele care suferă de boli cronice, precum și angajații din sectoare considerate esențiale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`