Masaje anticelulitice acasă, cum să le faci?

Publicat: 28 03. 2022, 15:22

Celulita este afecțiunea în care celulele adipoase se strâng între benzile de țesut fibros de sub piele. Bărbații au mult mai puțină celulită, deoarece țesutul lor are o formă de plasă care ajută la menținerea grăsimii pe loc. Însă femeile le au în linii paralele, astfel încât celulele adipoase sunt mai predispuse să iasă din țesutul fibros din jurul lor. Acest lucru creează acel aspect de coajă de portocală.

Celulita nu este cauzată doar de dezechilibrul hormonal și alimentația deficitară, ci și de problemele cu circulația sângelui și a limfei și creșterea toxinelor în țesuturile adipoase. Celulita este foarte frecventă în special în zona picioarelor și șoldurilor. Acest lucru se întâmplă deoarece circulația sângelui este în mare parte lentă în aceste părți, mai ales dacă îți petreci ziua stând mult pe scaun la birou.

Luând în considerare aceste lucruri, este evident că, pentru a scăpa de celulită, trebuie să întărești celulele și țesutul conjunctiv din corp, lucru care se poate realiza prin masaj anticelulitic, dar și prin exerciții fizice. De asemenea, masajul îmbunătățește circulația sângelui și a limfei și ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Masaj anticelulitic acasă

Se spune că masajul regulat cu uleiuri anticelulitice ajută la reducerea celulitei. Combinația de ierburi și uleiuri aplicate pe suprafața pielii va infuza prin piele și va începe să descompună celulita excesivă.

Dar cele mai importante aspecte ale automasajului sunt mișcările potrivite. Dacă scopul tău este să scapi de celulită, nu-ți fie frică să aplici forța. Acest masaj trebuie efectuat cu mișcări ferme, puternice, pentru a stimula fluxul de sânge și, astfel, a combate retenția de apă și pielea afectată de celulită.

Poți folosi o mare varietate de tehnici, inclusiv loviri, mișcări circulare și frământare. Ciupește și apasă puternic pielea feselor cu ambele mâini. Regula generală la efectuarea masajelor anticelulitice este direcția centripetă a acestora – mișcările se fac spre inimă, de jos în sus. Mișcările atât de intense cu mâinile și puțin ulei de masaj stimulează circulația și drenajul limfatic. Și dacă alternezi acele mișcări în sus cu o frământare puternică a pielii, probabil că vei oferi picioarelor un masaj extrem de eficient.

Un masaj anticelulitic efectuat la salon poate dura aproximativ o oră, deoarece acesta se va lucra pe anumite zone ale corpului pentru a le relaxa și a stimula fluxul sanguin. Dar dacă îl faci acasă, 15-20 de minute vor fi suficiente pentru a trata celulita de pe picioare și coapse.

Masaj de drenaj limfatic

Masajul manual de drenaj limfatic este o tehnică care se realizează, de regulă, la salon, pe o masă de masaj și care deplasează limfa, fluidul responsabil de combaterea bacteriilor și infecțiilor din organism, spre ganglionii limfatici. Acei ganglioni filtrează apoi limfa și elimină orice fel de toxine. Drenajul limfatic este cu adevărat eficient în tonifierea picioarelor și eliminarea excesului de apă, pentru a reduce inflamația și, prin urmare, a minimiza efectul celulitei.

Chiar dacă mișcările sunt mai blânde decât în ​​masajul anticelulitic obișnuit, un astfel de masaj poate fi cu adevărat puternic. Dacă o faci într-un salon, s-ar putea să simți durere și șoc, deoarece îți mișcă întregul corp și eliberează toxinele din organism. De obicei, terapeuții încep tratamentul lucrând în zona gâtului pentru a deschide ganglionii limfatici. Odată ce nodurile sunt deschise, aceștia lucrează pentru a deplasa fluidele către ele din tot corpul.

Acesta ar trebui să fie principalul obiectiv și când faci masaj anticelulitic acasă, să urmezi direcția fluxului limfatic atunci când îți masezi pielea. Este important pentru a obține un efect de drenaj limfatic.

Vacuum cu ventuze

Masajul prin vaccuum cu ventuze de silicon nu îndepărtează celulita imediat, dar îmbunătățește circulația sângelui și revigorează pielea instantaneu. Cuppingul este un masaj anticelulitic care folosește ventuze de silicon, aplicate direct pe piele. Ventuzele ar trebui să alunece pe piele și să creeze vacuum, activând circulația și descompunând depozitele de grăsime ce pot duce la apariția celulitei.

Vacuumul creat de ventuzele de masaj ajută la stimularea circulației și încurajează procesul de detoxifiere. Acest lucru are ca rezultat reducerea generală a retenției de apă și conferă pielii un aspect mai neted. Printr-un masaj anticelulitic cu vacuum, pielea se tonifiază și va avea un aspect mai sănătos. Se spune chiar că ajută la reducerea vergeturilor, a cicatricilor minore, dar și la pierderea în greutate.