„Maru”, dealer-ul șoferului drogat Vlad Pascu, își amenința și bătea tatăl / A fost încătușat în mod repetat de polițiști și prins cu droguri și arme albe

„Maru”, dealer-ul șoferului drogat Vlad Pascu, își amenința și bătea tatăl / A fost încătușat în mod repetat de polițiști și prins cu droguri și arme albe
Inquam Photos / George Calin & Inquam Photos / Octav Ganea

Tudor Duma, zis „Maru”, dealerul tânărului drogat care a ucis două persoane în localitatea 2 Mai,  a fost dus joi dimineață la audieri la DIICOT împreună cu Vlad Pascu și părinții acestuia, Miruna și Mihail Claudiu Pascu.

Istoricul violent al dealerului drogatului care a provocat accidentul de la 2 Mai

Potrivit dezvăluirilor defapt.ro, Tudor Duma are o lungă istorie de posesie de droguri, arme albe și violență. De fiecare dată însă a fost iertat de procurorii DIICOT care au clasat dosarele pentru deținere de droguri.

Pe 22.06.2023, Tribunalul Municipiului București (TMB) i-a confiscat, la propunerea DIICOT Central, 4,44 g cannabis și 13 comprimate care conțin Clonazepam.

Pe 29.03.2023, TMB a confirmat soluția de renunțare la urmărire penală (UP) dispusă tot de DIICOT Central pentru deținere de droguri de risc în vederea consumului, fără drept.

Pe 14.10.2022, Judecătoria Sectorului 2 (JS2), la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 (PJS2), a emis ordin de protecție împotriva lui, la solicitarea unei persoane cu același nume, cel mai probabil tatăl lui.

În motivarea instanței se arată că „la data de 10.10.2022 pârâtul, pe fondul consumului de substanţe psihoactive l-a îmbrâncit pe reclamant, apoi întrucât era necooperant cu organele de poliţia (a blocat uşa locuinţei cu obiecte de mobilier şi asculta muzică la intensitate ridicată) a fost nevoie să fie încătuşat.

Organele de poliţie au ridicat din camera agresorului 7 cuţite cu lamă metalică şi o sabie de 1 metru, agresorul ameninţându-şi tatăl în trecut cu acte de violenţă.”.

Pe 16.12.2022, JS1 i-a confiscat, la propunerea PJS1, un baston telescopic de culoare neagră.

Pe 16.09.2022, JS1 a confirmat propunerea PJS1 de renunțare la UP pentru port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

Pe 08.09.2022, TMB i-a confiscat, la propunerea DIICOT Central, „un grinder metalic în care s-a pus în evidenţă D9-THC, rămas după efectuarea analizelor de laborator, cantitatea de 8,78 grame cannabis rămasă după efectuarea analizelor de laborator, un grinder metalic în care s-a regăsit cantitatea de 0,35 grame cannabis”.

Pe 18.07.2022, TMB a admis propunerea DIICOT Central de renunțare la UP pentru 3 (trei) infracţiuni de deţinere, fără drept, de droguri de risc pentru consum propriu în stare de minoritate, in concursul real.

Rețeaua de traficanți de droguri

Procurorii au anunțat că 9 dintre cele 11 percheziții efectuate joi îl vizează pe dealerul care îi vindea stupefiante lui Vlad Pascu și pe alți membri ai rețelei din care acesta făcea parte, iar alte două au legătură cu mama tânărului de 19 ani. În ceea ce-l privește pe dealer acesta ar fi Tudor Duma zis Maru, un prieten foarte bun al lui Pascu. Potrivit unor surse judiciare, au mai fost ridicați de anchetatori și Rafael George Anghel, zis Rafa, Andrei-Cătălin Bîtică și Ahmed Marei zis Moody.

Cei patru ar fi fost la Constanța, în noaptea de 18-19 august și au stat la același hotel la care a stat și Vlad Pascu, motiv pentru care există bănuiala că s-ar fi drogat împreună cu el.

Sursele citate au precizat că Pascu și grupul său de prieteni luau droguri atât de la Maru cât și de doi frați, Ștefan și Antonio Constantin, ambii din Sectorul 4.

După accidentul din 19 august, anchetatorii antidrog l-au filat pe Maru și au stabilit că, la 30 august și 1 septembrie, acesta a mers acasă la frații Constantin, de unde ar fi cumpărat mai multe zeci de grame de cannabis, pe care le-a vândut mai departe în aceeași manieră în care vindea stupefiante și la petrecerile organizate de Vlad Pascu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)