Mărturiile studentelor care ar fi fost agresate sexual de un profesor din Brașov / Conducerea Universității a primit plângerile, dar nu a anunțat Parchetul

Mărturiile studentelor care ar fi fost agresate sexual de un profesor din Brașov / Conducerea Universității a primit plângerile, dar nu a anunțat Parchetul
Foto: Pixabay

Un conferențiar universitar de la Facultatea de Construcții din Brașov a fost reclamat de două studente că le-ar fi agresat sexual. Conducerea Universității n-a catadicsit să-i anunțe pe procurori. Aceștia s-au autosesizat și au deschis un dosar penal. În paralel, Comisia de Etică a instituției de învățământ urmează să decidă dacă profesorul va fi sanționat.

Două studente acuză că au fost agresate sexual de un profesor

Profesorul le-a picat pe cele două studente de mai multe ori la examenul său, apoi le-a sugerat că au nevoie de pregătire individuală și le-a chemat la facultate seara târziu.

„A început să mă atingă pe picior, apoi avansurile au continuat cu atingeri pe fund. El continua chiar dacă vedea că eu sunt speriată. S-a apropiat și voia să mă ia în brațe și să mă sărute, am întors capul, i-am spus ”Nu!”, a povestit una dintre studente, citată de Pro TV.

După o lună, ea și-a făcut curaj și l-a reclamat pe profesor la decanatul facultății.

Imediat o a doua studentă a depus reclamație, în cazul ei pregătirea suplimentară durând până după miezul noptii.

„Mi-am strâns lucrurile, m-am îndreptat spre ușă și el a venit spre mine și m-a atins pe sân. Pe moment am ramas blocată, i-am spus ”Nu!”. Cu greu i-am spus ”nu”, pentru ca m-am speriat foarte tare”, a povestit a doua studentă.

Conducerea Universității n-a anunțat procurorii

Profesorul e cunoscut în facultate pentru acest comportament, dar conducerea instituției spune că n-a făcut nicio cercetare deoarece nu au existat plângeri scrise până acum.

„S-au auzit tot felul de povești, adică studentele și studenții vorbesc între ei că domnul profesor încearcă, dar studentele l-au refuzat de fiecare dată”, a susținut o sudentă.

Nici după ce a primit cele două plângeri conducerea Universității nu a anunțat Parchetul, iar procurorii s-au autosesizat abia când cazul a devenit public.

Întrebat dacă n-a considerat necesar să sesizeze Parchetul, Ioan Abrudan, rectorul Universității Transilvania Brașov, a răspuns: „Nu, nu este responsabilitatea noastră să facem acest lucru si eu nu știu care este rezultaul acestei cercetări. Nu vreau să comentez ceea ce afirmă studenții, puteți să-i întrebați pe ei”.

Ambele studente au promovat examenul. Una dintre ele a anunțat că va cere transferul la altă facultate de construcții din țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)