Mărturii cutremurătoare ale salvatorilor de la Clubul Colectiv: "Zeci de oameni care arătau ireal alergau către mine". "Am văzut iadul" (VIDEO)

Mărturii cutremurătoare ale salvatorilor de la Clubul Colectiv: "Zeci de oameni care arătau ireal alergau către mine". "Am văzut iadul" (VIDEO)
Foto: B1 TV

Asistente în stare de şoc şi pompieri care au avut nevoie de psiholog. Sunt mărturiile cumplite ale primilor salvatori ajunşi la locul tragediei, unde clubul Colectiv a luat foc. Pompierii evocă tablouri pe care nu le vor uita niciodată. Adolescenţi mutilaţi, copii care cereau ajutorul şi mergeau fără ţintă prin faţa localului şi moarte cât vedeai cu ochii.

Spaţiul din faţa clubului Colectiv, unde zeci de oameni au pierit, a devenit un adevărat altar. Bucureşteni impresionaţi de suferinţa celor care au căzut victimă incendiului din clubul groazei au aprins sute de lumânări la locul tragediei.

Cu aproape 24 de ore înainte, aici se derulau scene desprinse parcă dintr-un film de groază, care au lăsat urme adânci chiar şi în memoria salvatorilor.

„Au fost colegi care aseară, după ce s-a terminat intervenția și si s-a reactivat filtrul senimentelor, au plâns. E și normal. Au fost emoții foarte puternice și, cu siguranță, evenimentul ăsta nu îl vom uita curând. Su fost psihologi care au încercat să discute cu ei. E o imagine pe care nu o voi uita vreodată, cu zeci de oameni oameni care arătau ireal și care toți alergau către mine”, a declarat unul dintre primii pompieri sosiți la locul incendiului.

Şi primele echipaje de medici care au ajuns la clubul Colectiv din Capitală, după ce s-a dat alarma, au avut parte de scene de coşmar, greu de transpus în cuvinte. Ceea ce trebuia să fie un simplu apel la ajutor, s-a transformat într-o experienţă cutremurătoare pentru personalul medical.

Ne-am dus senini. Credeam că e un incendiu banal inițial Apoi au venit pompierii agitați. Primele două victime. Mergeau, urlau, se târau. Tineri desfigurați. Una dintre victime era o tânără, rănită grav. Țipa la mine să venim mulți. Mă implora. Spunea că sunt 300 de tineri, arși, călcați în picioare. Săreau arși pe mine, urlau. Voiau să intre mulți în ambulanțe. Abia atunci s-a dezlănțuit coșmarul. Au venit alți patru grav răniți. Le curgea pielea, carnea. Urlau să îi iau, să nu îi las în urmă. Am implorat dispeceratul să aducă mai multe ambulanțe, că e haos. Rupeau jacheta de pe mine.

„Ne-am dus senini. Credeam că e un incendiu banal inițial Apoi au venit pompierii agitați. Primele două victime. Mergeau, urlau, se târau. Tineri desfigurați. Una dintre victime era o tânără, rănită grav. Țipa la mine să venim mulți. Mă implora. Spunea că sunt 300 de tineri, arși, călcați în picioare. Săreau arși pe mine, urlau. Voiau să intre mulți în ambulanțe. Abia atunci s-a dezlănțuit coșmarul. Au venit alți patru grav răniți. Le curgea pielea, carnea. Urlau să îi iau, să nu îi las în urmă. Am implorat dispeceratul să aducă mai multe ambulanțe, că e haos. Rupeau jacheta de pe mine. Şi nu era decât începutul. Au urmat şiruri de oameni în suferinţă cruntă, în pragul morţii, care implorau disperaţi să fie ajutaţi. Zeci de victime întinse pe jos, în stop cardiorespirator şi salvatori care încercau din răsputeri să le dea o şansă la viaţă.

A venit un pompier, avea o tânără de 18 ani, arsă pe 98% din corp, mă implora cu lacrimi de erou: Ia-o mai repede din brațele mele. Doamne, cât de tânără e! Salveaz-o! Am și eu o fată acasă!. Mi s-a făcut rău. Veneau mulți, mulți de tot. Erau îndesați în salvări. Civili urlau, tineri răniți trăgeau de doctori, aproape smulgându-le hainele. Se aruncau în fața ambulanțelor. Dădeau cu pumnii în ambulanțe. Am urme de piele arsă, pe mine, pe echipament. Pompierul șef plângea în hohote. Țipa: De ce, Doamne? Apoi am intrat urlând la Colțea, cu patru răniți grav. Țipam să vină toți doctorii, că e carnagiu. Toată lumea era în stare de șoc. Am văzut iadul!”, a povestit Violeta Maria Naca, asistentă pe Salvare, cu 22 de ani experiență în spate.

#DIRECT_ONE_8l7l94#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)