MARTORUL principal în dosarul Tel Drum, declarație DURĂ: "Dacă Dragnea SCAPĂ fără 15 ani de PUȘCĂRIE, înseamnă că suntem în… "
Declarație extrem de dură a principalului martor în dosarul Tel Drum, Teodor Niţulescu, fost prefect de Teleorman şi fost şef al PSD Teleorman.
Acesta a făcut, până în prezent, 11 drumuri la DNA, fiind citat, în final, în calitate de martor, în dosarul în care este acuzat liderul PSD, scrie Adevărul.
La momentul privatizării firmei Tel Drum în anul 2002, Dragnea era preşedintele Consiliului Județean (CJ) Teleorman, iar Nițulescu deţinea funcţia de prefect.
Fostul prefect susţine că, la începutul afacerii, Dragnea i-ar fi propus să preia firma împreună: ”Mie, în 2002, mi-a propus să facem jumi-juma, să am 40% din Teldrum și el 60%. Eu atunci aveam o firmă de construcţii. Am refuzat. De ce am acceptat privatizarea Teldrum: în calitatea mea de preşedinte PSD Teleorman, din iunie 2002-aprilie 2005, am acceptat de nevoie lucrul ăsta, cu condiţia ca această privatizare să fie facută în condiţiile legii. Pot să spun că a existat presiune din partea lui Miron Mitrea asupra mea. Am spus că nu doresc acest lucru, pentru că toţi banii judeţului vor veni la noi”.
Potrivit fostului prefect de Teleorman, din momentul privatizării Tel Drum, scoasă la licitaţie de Consiliul Judeţean condus de Liviu Dragnea şi cumpărată de fostul coleg de liceu al acestuia, Marian Fişcuci, "toţi banii judeţului au fost direcţionaţi către firma care se ocupa de drumurile judeţene".
Teodor Niţulescu mai susține că grupul infracţional despre care vorbesc procurorii DNA implică oameni din toate instituţiile statului: ”El şi-a constituit un grup de oameni importanţi cu implicaţii în toate instiuţiile statului pe care i-a folosit în scopul sifonării banului public prin Tel Drum. Sunt procurori, judecători, ofiţeri de poliţie. Sistemul mafiot a funcţionat cu ajutorul unor oameni care au închis ochii la ceea ce a făcut Dragnea”.
Fostul prefect se aşteaptă să mai fie chemat la DNA şi în următoarea perioadă, până la finalizarea dosarului. În ceea ce priveşte verdictul, Niţulescu declară: ”Dacă Dragnea scapă fără 15 ani de puşcărie, înseamnă că noi, în Romania, suntem în Bangladesh”.
În noiembrie 2017, procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă Liviu Dragnea şi alţi opt suspecţi într-un dosar care vizează fapte de corupţie şi are în centru afacerea Tel Drum.
Dosarul deschis de DNA s-a constiuit pe baza unei sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă) transmise la data de 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârşirii mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene, pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene.