Marius Pașcan, după atacul de la Praga: Există o alertă de potențiale atentate teroriste cu ocazia târgurilor de Crăciun. Vigilența trebuie sporită (VIDEO)

Marius Pașcan, după atacul de la Praga: Există o alertă de potențiale atentate teroriste cu ocazia târgurilor de Crăciun. Vigilența trebuie sporită (VIDEO)
Foto: Facebook @ Marius Pașcan

Există o alertă la nivel internațional de potențiale atentate teroriste cu ocazia târgurilor de Crăciun, a avertizat Marius Pașcan, vicepreședinte PMP, joi, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, în contextul atacului de la Praga.

Marius Pașcan (PMP), pe B1 TV, despre amenințarea teroristă: „Vigilența trebuie sporită”

„Există o alertă transmisă de vreo două-trei săptămâni în spațiul public, la nivel internațional, privitoare la acest potențial pericol, ca, cu ocazia acestor târguri de Crăciun, să fie posibile sau să se încerce atentate de tip terorist, extremiste, să fie astfel de acțiuni. Așadar, cred că autoritățile ar trebui să fie vigilente”, a subliniat Marius Pașcan.

„Mai mult, în spațiile publice, acolo unde se desfășoară diverse manifestări, unde e multă mulțime, vigilența trebuie crescută, fiindcă sunt și aceste războaie, care se întrepătrund oarecum, și se caută destabilizarea implicit a țărilor Uniunii Europene, implicit a României, și atunci vigilența trebuie sporită în aceste situații, chiar monitorizarea celor care ar putea să săvârșească astfel de atentate. Fiindcă, vedeți, sunt atentate sinucigașe. De regulă, cei care apelează la astfel de metode sunt pregătiți și să moară, doar să facă cât mai multe victime, aceasta este intenția lor”, a explicat fostul parlamentar.

„Prin urmare, depinde de autorități, depinde de instituțiile de forță ale statului să ia măsurile care se cuvin, fiindcă și au și informațiile necesare. Informațiile acum circulă în spațiul Uniunii Europene la nivel de Europol, de Interpol, de structuri ale serviciilor secrete, chiar ale NATO când e vorba de acțiuni teroriste de mai largă amploare”, a mai spus Marius Pașcan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`