Mariana Rarinca a trimis o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii împotriva Liviei Stanciu
UPDATE: Cei doi procurori DNA la care se face referire în sesizare sunt Iulian Pancescu și Carmen Damian, potrivit Mediafax.
„V-am semnalat din Penitenciarul Târgşor faptul că am fost arestată pentru că i-am cerut Liviei Stanciu datoria pe care o avea la mine (am demonstrat în instanţă, cu acte, că Livia Stanciu a fost rău platnică nu numai faţă de mine, ci şi faţă de alte instituţii). Atunci v-am cerut să am parte de un proces corect şi nimic altceva. Dupa şase luni de stat în arest preventiv, până la urmă s-au gasit doi judecători corecţi, şi m-au achitat. S-ar părea ca acest lucru nu vă este pe plac şi în loc să cercetaţi abuzurile făcute în cazul meu de preşedinta ICCJ Doina Livia Stanciu şi de cei doi procuri Iulian Pancescu şi Carmen Damian, conduşi de Laura Codruţa Kovesi, dumneavoastră cercetaţi judecătorii care m-au achitat”, se arată în sesizarea transmisă de Rarinca.
Mariana Rarinca a trimis o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii împotriva Liviei Stanciu și a doi procurori, potrivit unor surse oficiale din CSM, citate de Agerpres.
CSM va trimite sesizarea către Inspecția Judiciară pentru că există și alte sesizări cu același obiect, au mai declarat sursele.
Rarinca a fost trimisă în judecată, fiind acuzată că a șantajat-o pe șefa ÎCCJ, Livia Stanciu. În decembrie 2014, Tribunalul București a condamnat-o pe Rarinca la trei ani de închisoare cu suspendare, dar Curtea de Apel a admis apelul femeii și, în luna mai, aceasta emis o decizie definitivă de achitare.
Tot în luna mai, cinci senatori, printre care și Călin Popescu Tăriceanu, i-au solicitat președintelui Iohannis demiterea șefelor ÎCCJ și DNA pentru ”încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale” ale Marianei Rarinca, aceasta stând după grații vreme de șase luni.
Ulterior, CSM a sesizat acest aspect Inspecției judiciare, căreia i s-a mai cerut să facă verificări privind activitatea și conduita procurorilor și judecătorilor implicați în soluționarea cauzei.