Marian a ieșit la pensie după 30 de ani, cu ochii în lacrimi. „A avut grijă ca cei mici să pășească în siguranță atât pe stradă, cât și în viață” (FOTO)

Marian a ieșit la pensie după 30 de ani, cu ochii în lacrimi. „A avut grijă ca cei mici să pășească în siguranță atât pe stradă, cât și în viață” (FOTO)
sursa Foto: Facebook

El este Marian, un om care și-a iubit din tot sufletul profesia și care le-a predat copiilor cu pasiune lecția de educație rutieră. După 30 de ani în care a lucrat doar la Brigada Rutieră a Capitalei, a venit timpul ca acesta să se bucure de pensie și să fie mândru că și-a îndeplinit „misiunea” cu succes.

Marian, o persoană dedicată profesiei sale

Un profesor bun știe cum să fie aproape de copii, cum să îi învețe lucruri care le vor fi utile în viață și cum să le ghideze pașii spre viitoarele uși care li se vor deschide. Cu toții știm că viitorul poate fi plin de incertitudini și ai nevoie de cineva care să îți lumineze calea și care să te inspire.

Un astfel de profesor a fost Marian, care a predat lecția de educație rutieră în grădinițe, școli și licee din București. Mereu cu zâmbetul pe buze, i-a învățat pe copii regulile de circulația, dar și comportamentul preventiv.

După 30 de ani de muncă, a venit timpul ca Marian să iasă la pensie și poate fi mândru de faptul că cei mici își vor aminti cu drag de orele de curs pe care le-au petrecum împreună. De asemenea, vor ști cum să meargă în siguranță pe străzi datorită unui om care a știut cum să îi atragă de partea lui, cum să le răspundă la întrebări pentru ca mesajul să fie cât de poate de clar și cum să le fie alături.

Colegii lui i-au adus un omagiu lui Marian prin câteva cuvinte emoționante publicate pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

„Timp de 30 de ani, Marian a lucrat doar la Brigada Rutieră a Capitalei, iar în tot acest timp, pasiunea sa a fost educația rutieră.

Nu credem că există grădiniță, școală sau liceu în București unde să nu fi ajuns și să nu îi învețe pe copii regulile de circulație sau comportamentul preventiv, de fiecare dată cu zâmbetul pe buze!

Pentru că lecția de educație rutieră nu înseamnă doar transmiterea unor simple mesaje legate de normele rutiere, ci înseamnă să fii aproape de copii, să-i asculți și să le răspunzi cu răbdare la toate întrebările.

Astăzi, cu lacrimi în ochi, colegul nostru a pus punct unei cariere deosebite, în care a avut grijă ca cei mici să pășească în siguranță atât pe stradă, cât și în viață.

Marian, îți dorim să te bucuri de anii de pensie și să porți mereu același zâmbet atât pe chip cât și în suflet!”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Marian, un om minunat care a ghidat pașii copiilor

Urmăriți B1TV.ro și pe
`