CORONAVIRUS | Spaniolii improvizeză o morgă urișă într-un patinoar din Madrid. Autoritățile sunt copleșite de numărul de morți

CORONAVIRUS | Spaniolii improvizeză o morgă urișă într-un patinoar din Madrid. Autoritățile sunt copleșite de numărul de morți

Autoritățile spaniole sunt copleșite de numărul extrem de mare de pacienți diagnosticați cu coronavirus, dar și de cele peste 2000 de decese.

În aceste condiții s-a decis ca un mare patinoar din Madrid să fieamenajat pentru a găzdui temporar cadavrele morților de COVID-19, au anunţat luni autorităţile municipale şi regionale, informează AFP, citează stiripesurse.ro.

Pregătirile au început pentru a primi cadavrele în Palacio de Hieloşi astfel să faciliteze munca serviciilor funerare în faţa acestei situaţii excepţionale”, au anunţat autorităţile din regiunea Madrid.

Această morgă improvizată ar trebui să înceapă să fie folosită „în următoarele ore”, se mai anunță în comunicat.

Primăria din Madrid a anunțat luni, că serviciul funerar municipal a cedat și nu poate colecta trupurile din lipsăechipamentelor de protecţie.

Patinoarul vizatse află în apropiere de târgul din Madrid al cărui pavilion a fost transformat în spital de campanie.

Spania a înregistrat4,321 de noi îmbolnăviri, luni, iar numărul total al deceselor,la 2,207, dintre care 1.263 doar în regiunea Madridului, potrivitworldometers.info/coronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`