BOALA GRAVĂ care face RAVAGII printre turişti, la Marea Neagră. NU răspunde la antibiotice!

Publicat: 18 08. 2018, 12:52
Foto: stirilekanald.ro

Zeci de turişti ajung în ultima perioadă în spitalele din Constanţa, din cauza unei boli grave de sezon ce poate fi provocată de paraziţi sau ciuperci.

”Enterocolita este o afecţiune a tractului digestiv. Afectează intestinul subţire şi intestinul gros, fiind determinată de infecţii diverse, în principal de bacterii sau virusuri, dar şi de paraziţi sau ciuperci. Principalele manifestări ale bolii sunt scaunele moi, apoase, care în funcţie de agentul patogen pot fi numeroase, ajungând chiar pana la 20 scaune /zi, greaţa şi vărsăturile, dureri abdominale difuze (de cele mai multe ori sub forma de crampe), dar şi manifestări extra-digestive cum ar fi: febra şi frisonul, cefaleea, semne de deshidratare – sete, uscăciunea mucoasei bucale, scăderea tensiunii arteriale, ameţeli şi, nu în ultimul rând, alterarea stării generale”, a declarat, pentru Adevărul, medicul Raluca Caraivan.

În funcţie de cauza apariţiei enterocolitei, tratamentul trebuie să înceapă imediat.

”Atenţie la tratamentul cu antibiotice! Acestea trebuie folosite doar în cazul enterocolitelor bacteriene. Enterocolita provocată de virusuri nu răspunde la tratamentul antibiotic, de cele mai multe ori este o boală autolimitantă. În plus, utilizarea neraţionala a antibioticelor duce la perturbarea microbiotei intestinale sau determină selecţionarea unor tulpini microbiene rezistente la antibiotice”, avertizează medicul Raluca Caraivan, potrivit Adevărul.

Medicii insistă pe respectarea normelor de igienă personală, pe alimentația cât mai sănătoasă și pe supravegherea cât mai atentă a copiilor.