Mare atenție pe cine primiți în casă! Hoții profită de starea de urgență și înșeală bătrânii singuri

Mare atenție pe cine primiți în casă! Hoții profită de starea de urgență și înșeală bătrânii singuri

Atenție pecineprimți în casă! În plină pandemie de coronavirus, infractorii au găsito metodă nouă de a păcăli oameni în vârstă:sedaudrept angajaţiaidirecţiilor socialesauspuncăsunttrimiși de autorități să dezinfectezecasăși într-un moment de neatențiefurăbanisau orice obiecte valoroase le pică în mână.

Maimult, atutoritățile atenționează cămaimulţipensionarisuntcontactaţi de către un individcaresedă drept angajatalprimăriei şi le spune oamenilor că vrea să îi ajute cu mâncare şi medicamente, şi cereadresa exactă a bătrânului.Astfel, eiaflăunde locuiescceisinguriși vulnerabili.

Recent,Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București adeschisdosar penal pe numele a două femeipentru săvârșirea infracțiunii de tentativădefurtprinviolare de domiciliu.

„Ladatade 24.03.2020, în jurul orei 13:50, profitând de situația prilejuită de starea de urgență inculpatele, purtând măști și mănuși chirurgicale, s-arfiprezentatladomiciliul unui bătrân în vârstă de 86 de ani,dinBucurești, sector 3, unde i-ar fi prezentat acestuia din urmă o legitimație aparțînândalteipersoane (emisă deCasade Pensii a Municipiului București), pretinzând că au venit în control și că doresc să dezinfecteze apartamentul persoanei vătămate cu o substanță împotriva coronavirusului.

Astfel,inculpatele l-arficonvins peacestasă le permită accesul în locuință, deși inculpatele nu aveau acest drept, undeunadintreinculpate i-ar fi distras atenția persoanei vătămate, purtând o conversație în sufragerie, iar cealaltă inculpată ar fi început să pulverizezeprincasă cu o soluțiedintr-o sticlă inscripționată “Igienol”, pătrunzând în toate încăperile cu intenția de a sustrage bunuri.

Inculpatele nu au reușit să sustragă niciun bun deoarece au fost întrerupte de o vecinăcarele-arfisurprins peacesteaîn locuința bătrânului și care a sesizat organele de poliție”, au declarat autoritățile, citeazăjurnalgiurgiuvean.ro.

Direcţia de asistenţă socială le recomandă oamenilor să nu ofere nimănui astfel de informaţîilatelefon. Asistenţii socialiintervindoar la persoanele pecarele audejaînbazalor de date şi numai dacăacesteasolicităajutor, ori rudele lor apelează la autorităţi, în caz de nevoie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`