CORONAVIRUS | Marcel Vela, despre turismul intern: ”Din 15 iunie se poate vorbi de concedii” (VIDEO)

CORONAVIRUS | Marcel Vela, despre turismul intern: ”Din 15 iunie se poate vorbi de concedii” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Starea de urgență impusă de pandemia de coronavirus va fi înlocuită, la 15 mai, cu starea de alertă, însă românii nu pot pleca încă în concedii, potrivit ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, despre acestea vorbindu-se abia după jumătatea lunii iunie.

Marcel Vela a declarat, în emisiunea ”Bună, România”, moderată de Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu, că de la 15 mai se vor relaxa unele măsuri, însă despre serviciile turistice se va discuta abia după 15 iunie.

Despre hoteluri, ministrula declarat că nu au fost închise, ci doar activitățile de alimentație publică din toate restaurantele, astfel că, la orice hotel cu restaurant, acesta nu-și poate desfășura activitatea.

”Noi am interzis activitatea cu publicul a restaurantelor, dar poate fi făcută în 2 variante: catering sau poate oferi room service în hotel”, a declarat Marcel Vela.

Ministrul Afacerilor Interne, despre zborurile internaționale: Dacă statul este în zonă roși, nu le vom permite

Oficialul a făcut declarații și despre zborurile internaționale, spunând dacă statele sunt în zona roșie, acestea nu vor fi permise. Însă, ”depinde de țările de destinație”.

Totodată, chiar și după 15 mai, oamenii care vin în țară dintr-un stat care este catalogat drept zonă roșie, vor intra în carantină instituționalizată.

Marcel Vela: ”După 15 mai, oamenii au acces la plimbări la aer curat”

După 15 mai, oamenii pot circula între orașe pentru a face drumeții ”la aer curat, însă trebuie să respecte măsurile de distanțare socială”.

Ministrul a mai declarat că starea de alertă e o stare de tranzit și ”nu o putem estima pe o anumită perioadă”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Klaus Iohannis: ”Starea de urgență va fi înlocuită, din 15 mai, cu starea de alertă”

Președintele României Klaus Iohannis a declarat, luni, că de la jumătatea lunii mai starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă.

În acest context, măsurile impuse de pandemia de Covid-19 se vor relaxa.

Șeful statului a explicat că, odată cu actualizarea regimului de restricții, vor fi redeschise frizeriile și celelalte saloane de îngrijire, precum și cabinetele stomatologice. Totodată, va fi permisă deplasarea în interiorul localității fără a declara destinația în prealabil, dar că în continuare va fi recomandat statul în casă pe cât posibil.

Cu toate acestea, va fi păstrată interdicția grupurilor mai mari de trei persoane și vom putea ieși din localitate doar cu motive justificate, precum cele de interes profesional, de sănătate etc.

Bilanțul românilor infectați cu SARS-CoV-2

Peste 13.512 de oameni au fost infectați cu noul Covid-19, dintre care 818 s-au stins din viață, potrivit unui raport publicat luni de Grupul de Comunicare Strategică.

Până în momentul de față, 243 de pacienți sunt internați la ATI.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis luni că, până acum 2.384 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 1.387 în Italia, 560 în Spania, 29 în Franța, 271 în Germania, 78 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta și Suedia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`