Marcel Ilie Şerbuc, bărbatul acuzat de moartea fetei de 12 ani, a fost adus în România. El va fi audiat zilele următoare

Marcel Ilie Şerbuc, bărbatul acuzat de moartea fetei de 12 ani, a fost adus în România. El va fi audiat zilele următoare

Bărbatul responsabil pentru moartea fetei de 12 ani, descoperită în urmă cu 3 luni într-un apartament din București, a fost adus în țară. Marcel Șerbuc a fost extrădat din Amsterdam și a fost deja transferat în arestul central al Bucureștiului. Individul era înregistrat în lista infractorilor cei mai căutați.

Ilie Şerbuc a fost adus în România

Datorită faptului că a fost adus în țară în temeiul unui mandat european de extrădare din Olanda, Şerbuc va rămâne în custodia poliției sub regim de arest preventiv. Această măsură va fi menținută cel puțin în zilele imediat următoare. Mâine, el va fi prezentat în fața instanței pentru a se obține confirmarea legalității mandatului de arestare. În această situație, se discută despre o formă de arest preventiv în absența inculpatului, iar mandatul trebuie validat de către o instanță judiciară, potrivit Observator News.

Urmărire penală în cazul crimei fetei de 12 ani

În ciuda deciziei instanței de drepturi și libertăți, urmărirea penală împotriva sa se menține. Urmează să fie interogat în zilele următoare de procurorii de la Parchetul Tribunalului București și de polițiștii de la Serviciul Omoruri, în legătură cu uciderea unei fete de 12 ani, în vederea stabilirii circumstanțelor și motivației faptei.

Şerbuc a vorbit cu mama sa la telefon imediat după incident, spunându-i că fata a căzut şi s-a lovit la cap în urma unui schimb de replici. Vecinii l-au alertat pe proprietarul apartamentului, care a făcut o descoperire teribilă. Mama copilei s-a întors în ţară, a fost audiată, dar a fost eliberată de poliţişti.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`