Marcel Ciolacu: Specialişti de la Apele Române se află în judeţul Galaţi pentru a găsi soluţii la problemele cauzate de ploile torenţiale

Marcel Ciolacu: Specialişti de la Apele Române se află în judeţul Galaţi pentru a găsi soluţii la problemele cauzate de ploile torenţiale
Urmări ale inundației din localitatea Slobozia Conachi, județul Galați, 14 septembrie 2024. Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat prezența specialiștilor de la Apele Române în județul Galați duminică dimineață pentru a implementa soluții rapide de atenuare a efectelor ploilor abundente.

„Va fi o perioadă în care se vor da ajutoare, va fi o emoție, tensiune în zonă, dar eu sper, împreună cu autoritățile locale, cu administrația centrală să ne coordonăm foarte bine, cum am făcut-o și în aceste 36 de ore, astfel încât cei afectați să depășească cât mai repede”, a afirmat Ciolacu.

Marcel Ciolacu ia în considerare finalizarea unui baraj de protecție împotriva viiturilor

 „Nu au mai fost pierderi de vieți omenești. Lucrurile în ceea ce privește lupta cu apele au fost sub control. Domnul ministru al Mediului a venit cu întreaga echipă de specialiști de la Apele Române, echipă de specialiști care va rămâne împreună cu prefectura, cu președintele Consiliului Județean, să găsim cele mai bune soluții într-un termen foarte scurt. Poate apelăm și la Universitatea de Construcții ca totuși să nu se mai… e a treia oară când se întâmplă în zonă, exista un proiect înainte, cu un baraj, vedem în ce stadiu este, era într-un stadiu de lucru aproape 70% finalizat”, a declarat Ciolacu.

Premierul subliniază importanța refacerii rapide a infrastructurii afectate și se arată convins că autoritățile locale vor răspunde prompt nevoilor imediate.

 „Este o perioadă foarte încărcată, va trebui făcută curățenie, pe urmă intervenit în gospodăriile oamenilor, toate lucrurile trebuie să meargă paralel. Dar să știți că – și cu venirea domnului președinte și îi mulțumesc, e, până la urmă, cred că o normalitate această atitudine pe care să o avem în astfel de cazuri, față de români, în primul rând și ce aflați la nevoie. Eu cred că am intervenit în timp rapid”, a adăugat Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`