Marcel Ciolacu: Nu este nevoie de legislație suplimentară pentru ca domnul președinte să candideze (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Nu este nevoie de legislație suplimentară pentru ca domnul președinte să candideze (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă la Cluj-Napoca că, în opinia sa, nu este necesară o legislație suplimentară pentru ca președintele Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare. Premierul a precizat că a cerut experților din PSD un punct de vedere oficial în acest sens.

Întrebat despre modul în care PSD va vota în Parlament la proiectul de lege care vizează candidatura lui Klaus Iohannis, Ciolacu a subliniat că partidul său nu va adopta o poziție ambiguă. „Vom reuni BPN (Biroul Politic Național) luni pentru a lua o decizie corectă împreună cu colegii mei,” a afirmat liderul PSD, subliniind importanța asumării unei poziții clare în politică.

Marcel Ciolacu a menționat că a analizat observațiile venite din partea Consiliului Legislativ și a cerut colegilor din PSD să ofere un punct de vedere oficial în cadrul BPN.

„La prima vedere, după observațiile Consiliului Legislativ, părerea mea este că nu este nevoie de legislație suplimentară pentru ca domnul președinte, dacă dorește, să candideze. Cred că e vorba mai mult de aspecte tehnice, cum ar fi strângerea de semnături pentru listele de candidați independenți”, a explicat premierul.

Ciolacu a criticat partenerii de coaliție, susținând că aceștia ar fi trebuit să se consulte mai mult cu specialiști înainte de a propune modificări legislative.

„Îmi pare rău de colegii de coaliție, poate ar fi trebuit să aprofundeze mai mult sau să se sfătuiască cu mai mulți specialiști,” a adăugat liderul PSD.

PNL a depus în Parlament un proiect de lege care ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare în ultimele trei luni ale mandatului său.

”Nu cred că e interesat domnul preşedinte de asemenea funcţie”, a răspuns Ciolacu, vineri, la o întrebare pe aceeași ipoteză.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`