Marcel Ciolacu, la deschiderea ISU Perșani: E prima unitate de pompieri construită în ultimii 40 de ani. Are și componentă educativă / Daniel Băluță, unul dintre cei mai buni primari din țară (VIDEO)

Marcel Ciolacu, la deschiderea ISU Perșani: E prima unitate de pompieri construită în ultimii 40 de ani. Are și componentă educativă / Daniel Băluță, unul dintre cei mai buni primari din țară (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a participat la deschiderea noii unități de pompieri ISU Perșani, miercuri, și l-a lăudat pe Daniel Băluță, spunând că primarul Sectorului 4 este „unul dintre cei mai bun primari” din țară la ora actuală.

Marcel Ciolacu, la deschiderea noii unități de pompieri ISU Perșani

Premierul s-a arătat „emoționat” de întâlnirea cu pompierii.

„E normal să fiu emoționat. Sunt în fața dumneavoastră, a pompierilor, și de multe ori interveniți în situații-limită, rezolvând problema. Acelea să știți că nu sunt știri, nu ajung la televizor. Știrile sunt când tot în situații-limită interveniți astfel încât lucrurile să nu ia o amploare mult mai mare și să fie mult mai multe victime omenești. Aici mă refer și la incidentul de la Crevedia, și la intervențiile, an de an deja, din Grecia, unde alți președinți de stat, alți prim-miniștri ne trimit scrisori sau ne dau telefoane și ne mulțumesc pentru activitatea dumneavoastră. Este o onoare pentru mine să fiu astăzi aici”, a declarat Marcel Ciolacu.

El l-a lăudat pe primarul Sectorului 4.

„Este prima unitate de pompieri construită cred că în ultimii 40 de ani, dar nu numai în București, în România. Acest lucru se datorează, cum este normal, primarului Sectorului 4, domnului Daniel Băluță, dar și locuitorilor din Sectorul 4, care astăzi ne privesc. E pentru prima oară când o astfel de unitate are și componentă educativă. Aici pot să vină tineri, pot să vină copiii, pe care dumneavoastră îi învățați cum să se manifeste în situațiile de urgență. Întotdeauna prevenția și educația salvează vieți omenești”, a adăugat prim-ministrul social-democrat.

„Categoric ea deservește sudul Bucureștiului și parte din Ilfov. Timpii de intervenție vor fi foarte reduși, din acest moment. Mă bucur mult că domnul primar, de fapt, are o viziune, se pare, care să nu deservească numai Sectorul 4, ci și Sectorul 5. Are o viziune integrată, și de la stația de pompieri, investițiile de la Spitalul Bagdasar și de la noua secție de UPU, și la o viitoare stație de pompieri. Asta face diferența dintre primari cum este Daniel Băluță, care, n-am nicio reținere să o spun, e unul dintre cei mai buni primari din România în momentul acesta, și primari care intervin punctual și nu înțeleg că, totuși, au trecut foarte, foarte mulți ani de la Revoluție”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`