Marcel Ciolacu, despre pensiile celor care au lucrat în minerit: Cresc la 1 ianuarie cu coeficientul de inflaţie şi cu majorarea salariului mediu pe economie

Marcel Ciolacu, despre pensiile celor care au lucrat în minerit: Cresc la 1 ianuarie cu coeficientul de inflaţie şi cu majorarea salariului mediu pe economie
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Marcel Ciolacu a precizat că va avea, la Suceava, o întâlnire cu liderii minerilor pe tema pensiilor. Premierul a ținut să sublinieze faptul că, în cazul celor care au lucrat în acest domeniu, pensiile nu au fost „îngheţate”, ci vor creşte în luna ianuarie a anului viitor.

Ce a spus Marcel Ciolacu despre pensiile celor care au lucrat în minerit

Ciolacu a făcut aceste precizări după ce a fost întrebat cum se va proceda în cazul pensiilor unor categorii profesionale, cum ar fi minerii, siderurgiştii, CFR-iştii, care, după recalculare, au fost „îngheţate”, relatează Știrile Pro TV.

„Ce înseamnă pensii îngheţate? Cresc la 1 ianuarie cu coeficientul de inflaţie şi cu majorarea salariului mediu pe economie„, a spus Marcel Ciolacu, la finalul vizitei de lucru, pe traseul Autostrăzii A7.

„Eu cu proiecte fantomas nu am de discutat”

Premierul a fost chestionat și cu privire la un proiect de act normativ al PNL în domeniul pensiilor.

„Nu ştiu. Eu cu proiecte fantomas nu am de discutat. Eu cred că trebuie să fim nişte oameni serioşi, responsabili. Am avut un vot pe această lege în Parlament, a fost votată de către toate forţele politice. Înţeleg şi jocul politic, dar cred că oamenii şi românii respectă la noi mai mult seriozitatea. O să am, de exemplu, la Suceava, voi avea o întâlnire cu liderii minerilor. Acele zone, am şi anunţat în şedinţa de Guvern, că mă oblig că voi veni cu nişte măsuri astfel încât de la 1 ianuarie, când va intra în aplicare, să remediem ce putem remedia în discuţie, normal, şi cu Comisia Europeană”, a declarat prim-ministrul Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - Care sunt destinațiile ideale de vacanță pentru luna octombrie? Sunt la prețuri accesibile și turiștii se pot bucura de o vreme ideală
23:53 - Kelemen Hunor: Ciolacu s-a dus la Ursula von der Leyen cu Negrescu şi s-a întors cu Mînzatu / Iohannis poate merge pe urmele lui Iliescu la Senat. ”Stabilitate” înseamnă să găseşti o rezolvare şi pentru domnul preşedinte
23:24 - Cum trebuie să ne pregătim calorifele pentru sezonul rece. Când și cum trebuie să le desfundăm corect
23:02 - Care sunt cele mai ciudate experiențe pe care le-au trăit angajații room-service cu clienții. Cele mai ciudate cerințe ale turiștilor
22:31 - Ce speculații sunt cu privire la exploziile din Liban. Mii de membri ai grupării Hezbollah au fost răniți, după ce în aparatele pe care le purtau s-a declanșat o cantitate mică de explozibil (VIDEO)
22:26 - Elena Lasconi, explicații despre studiile sale: Am terminat cu 9,20, dar nu m-am bătut cu pumnul în piept că am făcut ASE-ul. A fost greu, și cu job, și cu copil. Sunt mândră! (VIDEO)
22:18 - Elena Lasconi, despre portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie. Este singurul mandat care nu are nicio putere de decizie la nivelul UE (VIDEO)
22:01 - Un municipiu din Vâlcea ar putea intra în stare de alertă din cauza gunoaielor. Deșeurile nu au mai fost ridicate de o săptămână
21:48 - Elena Lasconi, despre motivele pentru care au eșuat negocierile cu Forța Dreptei, PMP și Reper: Nu a fost vorba de orgolii. A fost vorba de cererile pentru locurile de parlamentari, care erau nejustificate (VIDEO)
21:43 - Elena Lasconi: Îl apreciez pe Nicușor Dan și-i mulțumesc foarte mult / Nu uit atacurile mizerabile ale PNL la adresa lui. Și el tot a reușit să fie aplaudat la Congresul PNL și să ridice sala în picioare (VIDEO)