Marcel Ciolacu, despre Nehammer, omologul său austriac: „Să te văd atunci, domnule cancelar, am înțeles că-i place boxul, cum reacționezi, când toate instituțiile UE vor susține România la CJUE”

Marcel Ciolacu, despre Nehammer, omologul său austriac: Să te văd atunci, domnule cancelar, am înțeles că-i place boxul, cum reacționezi, când toate instituțiile UE vor susține România la CJUE
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu a declarat că deja s-a consultat președintele Klaus Iohannis privind acționarea Austriei în judecată, la CJUE, în cazul în care Viena se va opune și în luna decembrie, a acestui an, aderării României la Schengen. Anunțul l-a făcut miercuri, la Digi 24, în cadrul unui interviu.

Premierul a făcut în acest caz și o paralelă cu filmele polițiste.

„Ați văzut vreodată un film numai cu polițiști buni sau polițiști răi? Întotdeauna există și un polițist bun, și un polițist rău, e și alb, e și negru. Am un dialog cu președintele României, mai ales unde prerogativele constituționale în ceea ce privește politica externă și politica de apărare. Președintele României este comandantul suprem al armatei, este obligatoriu, indiferent dacă ne iubim sau nu, să avem acest dialog instituțional”, a spus Ciolacu.

De asemenea, prim-ministrul a declarat că nu i se pare normal ceea ce face Karl Nehammer, omologul său austriac, și anume că blochează în continuare aderarea României la Schengen.

„Eu cer ca Consiliul European, Comisia Europeană și Parlamentul European să fie parte în atacul României la CJUE. Toate aceste instituții europene au susținut și și-au dat acordul ca România să adere la spațiul Schengen. Să te văd atunci pe tine, domnule cancelar (n.red Karl Nehammer), am înțeles că-i place boxul, să te văd atunci cum reacționezi, când toate instituțiile europene vin parte cu România în acest atac la CJUE”, a mai adăugat Ciolacu.

Pe 8 decembrie 2022, Austria a blocat aderarea României la Schengen, votând împotrivă în Consiliul JAI de la Bruxelles. Drept argument pentru votul împotrivă a fost criza migranților. Olanda a votat împotriva admiterii Bulgariei, care a fost însă cuplată cu România, cele două țări fiind evaluate împreună.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)