Marcel Ciolacu, despre explozia de la nava din zona Sulina: Se pare că ipoteza unei mine e mai aproape de adevăr (VIDEO)

Marcel Ciolacu, despre explozia de la nava din zona Sulina: Se pare că ipoteza unei mine e mai aproape de adevăr (VIDEO)
Sursa foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a comentat explozia produsă la nava sub pavilion Togo din zona Sulina, miercuri, într-o conferință de presă, și a spus că ipoteza unei mine „este mai aproape de adevăr”.

Ce au spus Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu despre explozia de la nava din zona Sulina

Întrebați de reporteri despre cele întâmplate miercuri dimineață la nava Seaman, ministrul Transporturilor și premierul au precizat că Ministerul Apărării cercetează cauzele exploziei.

„Ministerul Apărării, așa cum bine știți, a trimis în zonă, de asemenea, o navă cu scafandri și care vor cerceta cauzele, să vadă dacă a fost o mină sau dacă a fost explozie pur și simplu la sala mașinilor, adică în acest moment nu e clar acest lucru. Cei care cercetează și fac ancheta ne vor transmite acest lucru – și e vorba de Ministerul Apărării”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Marcel Ciolacu s-a arătat de părere că ipoteza unei mine „e mai aproape de adevăr”.

„Eu aș dori să felicit și Ministerul Transporturilor, și Ministerul Apărării, care au avut o intervenție foarte rapidă. Eu am fost informat azi dimineață, în jur de ora 6 dimineața, 6:05, cum era și normal, s-au coordonat foarte bine cei doi miniștri și cu instituțiile subordonate. Nu avem nicio victimă. Cu adevărat, în acest moment, se analizează care este cauza efectivă”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Sunt cele două ipoteze spuse de domnul ministru al Transporturilor. Se pare că prima ipoteză e mai aproape de adevăr, dar haideți să așteptăm exact ce ne spun cei de la Ministerul Apărării. Nu este pusă în pericol navigația pe canalul Sulina – dimpotrivă, nava era la ape adânci, deci nu sunt probleme din acest punct de vedere. Chiar o intervenție în timp real, de excepție, a tuturor celor implicați”, a continuat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`