Marcel Ciolacu, despre aderarea României la Schengen: „Am promis, am făcut!”

Marcel Ciolacu, despre aderarea României la Schengen: „Am promis, am făcut!”
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Foto: Inquam Photos / George Călin

Comisia Europeană a anunțat sâmbătă seara, 30 decembrie, că primirea României și Bulgariei în spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime a fost votată în unanimitate de Consiliul Uniunii Europene.

Ulterior, liderii Uniunii Europene au felicitat România și Bulgaria pentru aderarea la Schengen. Aceștia au transmis câteva mesaje pe aplicația se socializare X (Twitter).

„Astăzi este o zi de mare mândrie pentru Bulgaria şi România. Decizia de a elimina controalele la frontierele interne aeriene şi maritime cu Bulgaria şi România este un pas important pentru ei şi pentru spaţiul Schengen. Ambele ţări au muncit din greu pentru asta. Ambele ţări o merită. Vor face Schengen şi mai puternic”, a transmis Ursula von der Leyen.

Marcel Ciolacu: „Acum este oficial”

„Am promis, am făcut! Acum este oficial: din martie, se ridică granițele aeriene și maritime și vom putea emite vize Schengen. După 13 ani de eșecuri și umilințe, acest Guvern a pornit un proces care de astăzi este ireversibil.

Anul viitor vom continua eforturile pentru a închide definitiv acest proces!”, a scris Marcel Ciolacu, sâmbătă, pe Facebook.

Material susţinut de PSD

Urmăriți B1TV.ro și pe
`