Marca „Steaua”, evaluată de MApN la peste 57,3 milioane de euro. Mihnea Motoc: Vom vedea degajate niște soluții care implică sigur dialog cu toți cei interesați să modernizăm stadionul și să-l utilizăm pentru performanță (VIDEO)

Marca „Steaua”, evaluată de MApN la peste 57,3 milioane de euro. Mihnea Motoc: Vom vedea degajate niște soluții care implică sigur dialog cu toți cei interesați să modernizăm stadionul și să-l utilizăm pentru performanță (VIDEO)

Ministerul Apărării Naționale a transmis luni, printr-un comunicat, că în urma unei evaluări s-a stabilit că marca „Steaua” are o valoare de peste 57,3 milioane de euro. Evaluatorul urmează să stabilească valoarea prejudiciului creat prin folosirea mărcii „Steaua Bucureşti” în perioada 2004-2014, se mai arată în comunicatul citat.

De asemenea, Comisia formată în cadrul ministerului a informat MApN cu privire la procedurile de omologare a stadionului pentru desfăşurarea de competiţii sportive.

Comunicatul integral al MApN:

”Comisia constituită la nivelul Ministerului Apărării Naţionale pentru analizarea demersurilor întreprinse până în prezent în direcţia valorificării mărcii „Steaua” şi a identificării de soluţii legale de utilizare a Complexului Sportiv Ghencea a înaintat un prim raport de etapă ministrului apărării naţionale şi a propus un set de măsuri care pot fi promovate în perioada următoare pe ambele dimensiuni ale problematicii.

Referitor la marca „Steaua”, Comisia a constatat că evaluatorul autorizat ANEVAR, selectat prin procedură competitivă şi transparentă de către CSA „Steaua”, a încheiat procedura de evaluare a brandului „Steaua Bucureşti”, stabilind valoarea acestuia la 57.306.150 Euro. În conformitate cu normele legale, evaluatorul va desfăşura, în termenul prevăzut de acordul cadru, procedurile subsecvente pentru stabilirea valorii prejudiciului creat prin folosirea mărcii „Steaua Bucureşti” în perioada 2004-2014 şi respectiv stabilirea taxei de licenţă pentru clasa fotbal şi ulterior pentru toate celelalte clase şi produse din certificatul de marcă.

După finalizarea procesului de calcul al taxelor de licenţă, CSA Steaua poate demara procedurile competitive permise de lege pentru valorificarea mărcii.

Legat de stadionul şi terenurile de antrenament din Complexul „Ghencea”, Comisia a informat conducerea M.Ap.N. cu privire la derularea unor proceduri de omologare a stadionului pentru desfăşurarea de competiţii sportive pentru a face posibilă utilizarea acestuia în condiţii de legalitate.

Comisia monitorizează, conform mandatului stabilit de ministrul apărării naţionale, derularea pe mai departe a acestor proceduri în maniera cea mai transparentă şi corectă, rămânând deschisă dialogului cu reprezentanţii clubului de fotbal reprezentat de FCSB, care pot contribui cu propuneri concrete şi constructive la găsirea cu celeritate a unor soluţii practice, conforme cu Decizia ÎCCJ nr. 3425/ 2014 şi în acelaşi timp, de natură să promoveze şi să sprijine performanţa sportivă.

Comisia numită de ministrul apărării naţionale îşi va continua activitatea până la găsirea soluţiilor legale, conform mandatului stabilit.”

Situația a fost comentată și de ministrul Apărării, care a declarat că vor exista discuții cu cei interesați de modernizarea stadionului Steaua.

”Am avut chiar săptămâna trecută o reuniune a comisiei pe care am înființat-o odată cu preluarea mandatului. Este o problematică foarte amplă, nu numai aceea legată de utilizarea stadionului de fotbal, cât și de întreaga problematică din jurul mărcii Steaua. Sunt câteva informări de etapă, pe care le-am primit . Vom vedea degajate niște soluții care implică sigur dialog cu toți cei interesați să utilizăm, să modernizăm stadionul și să-l utilizăm pentru performanță.”, a declarat Mihnea Motoc pentru Europa FM.

Întrebat dacă stadionul ar urma să rămână la Ministerul Apărării, ministrul Mihnea Motoc a precizat: ”Nu pot prejudeca soluția. Sunt mai multe formule, va trebui să le discutăm și, în orice caz, nu putem proceda decât în cadrul prescris de lege aici.”

Ministrul Apărării, despre situația de la Steaua

#DIRECT_ONE_xz4b0t#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:00 - Cetățenii din Nepal sau Sri Lanka vor putea lucra ca șoferi de taxi, Uber sau Bolt. Se schimbă regulile de obținere a atestatului
23:49 - Turiști salvați de pe traseul Via Transilvanica / Salvamontiștii au intervenit și pentru a recupera trupul unei persoane care a alunecat și a căzut când vizita o cascadă din zona Cotârgași
23:34 - Mii de șoferi români circulă pe benzile destinate transportului în comun. Ce sancțiuni riscă conform Codului Rutier
23:22 - Fostul premier indian Manhmohan Singh a murit la 92 de ani. Este considerat arhitectul reformelor care au liberalizat economia țării și au deschis-o către lume
22:55 - Doi copii din Satu Mare și Sibiu au fost dați dispăruți. Autoritățile fac apel la ajutorul populației
22:50 - RO-Alert în Tulcea după observarea unui „semnal de țintă aeriană de mici dimensiuni”, anunță MApN: „Aeronavele de luptă au fost pregătite de intervenție”
22:34 - Cum au fost păcăliți cei din Hezbollah să cumpere mii de pagere-capcană. Doi foști agenți Mossad dezvăluie detalii de culise despre atacul care a cutremurat Libanul în septembrie
22:17 - Vladimir Putin susține că Joe Biden i-ar fi propus în 2021 să amâne aderarea Ucrainei la NATO cu 10-15 ani
22:06 - Aeroport din Yemen vizat de un atac israelian când se afla acolo și șeful OMS
21:34 - Claudiu Năsui: „Creșterea taxelor este deja plănuită, chiar dacă ați tot auzit promisiuni” / Ce taxe spune fostul ministru al Economiei că vor fi majorate