Maraton de vaccinare anti-COVID-19 în Ploiești. În prima zi au fost vaccinate peste 600 de persoane, iar vaccinarea continuă și pe timpul nopții

Maraton de vaccinare anti-COVID-19 în Ploiești. În prima zi au fost vaccinate peste 600 de persoane, iar vaccinarea continuă și pe timpul nopții
foto: Hepta.ro / DPA Images / Christian Charisius

Peste 600 de persoane au fost vaccinate, vineri, în prima zi a maratonului de vaccinare anti-COVID-19 organizat la Stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, unde vaccinarea va continua chiar și pe timpul nopții. Pentru imunizare este folosit serul produs de Pfizer-BioNTech.

Peste 600 de persoane vaccinate în prima zi a maratonului de vaccinare anti-COVID-19 din Ploiești

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au precizat că, până vineri seară, peste 600 de persoane au fost vaccinate la maratonul de la Stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, cu oamenii stând la rând pentru a ajunge la centrul amenajat în arena sportivă aflată în apropiere de centrul orașului, transmite News.ro.

Dacă pe timp de zi sunt deschise șase fluxuri de vaccinare, noaptea funcționează doar două. Maratonul este organizat cu ajutorul a zeci de cadre medicale, dar și al voluntarilor, studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie din Capitală.

Mai bine de 6,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate pe teritoriul României, de la debutul campaniei naționale de vaccinare, iar cele mai multe au provenit din serul produs de Pfizer BioNTech (circa 5,2 milioane). De la Moderna au fost folosite aproape 564.000 de doze, de la AstraZeneca – aproximativ 679.000, iar de la Johnson & Johnson, cel mai recent aprobat la nivelul UE, doar 23.115.

Până vineri seară, la nivel național au fost vaccinate 3.834.311 de persoane, dintre care mai bine de 2,68 milioane au primit inclusiv rapelul.

Datele oficiale arată că, în total, la nivelul centrelor de vaccinare au fost înregistrate 15.183 de reacții adverse (1.620 de tip local, respectiv 13.563 de tip general), reprezentând o pondere de 2,3 la mia de doze administrate.

Ultimul bilanț de până acum arată că,pe teritoriul României, au fost confirmate 1.070.605 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de1.022.029 pacienți au fost declarați vindecați, iar29.413 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`