MApN: Vom continua cercetările în zonele din proximitatea atacurilor. De fiecare dată când sunt aceste atacuri lașe ale Rusiei asupra infrastructurii ucrainene, noi suntem la monitorizare, avem avioane F-16 în aer (VIDEO)

MApN: Vom continua cercetările în zonele din proximitatea atacurilor. De fiecare dată când sunt aceste atacuri lașe ale Rusiei asupra infrastructurii ucrainene, noi suntem la monitorizare, avem avioane F-16 în aer (VIDEO)
Foto simbol: Facebook / Ministerul Apărării Naționale / Anca Medrea

Ministerul Apărării Naționale va continua cercetările în zonele aflate în proximitatea atacurilor executate de Rusia asupra infrastructurii portuare ucrainene, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, generalul Constantin Spînu, sâmbătă, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai.

MApN, precizări pe B1 TV după descoperirea unor noi fragmente de dronă

Intervenția reprezentantului MApN a venit în contextul în care, sâmbătă, pe teritoriul României au fost descoperite noi fragmente de dronă similare celor folosite de forțele ruse.

„Este foarte important să precizez și vă mulțumesc că îmi oferiți această posibilitate, forțele Ministerului Apărării Naționale vor rămâne în continuare în alertă și vom continua cercetările în zonele aflate în proximitatea atacurilor executate de Federația Rusă asupra infrastructurii portuare ucrainene, atacuri cărora trebuie să le spunem pe nume, sunt crime de război. Orice lovitură împotriva infrastructurii civile, împotriva zonelor locuite de civili sunt în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar”, a declarat Constantin Spînu.

„De asemenea, la fel de important mi se pare să precizez că Ministerul Apărării Naționale, așa cum a făcut-o întotdeauna, rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la aceste situații”, a adăugat el.

Întrebat dacă există indicii referitoare la momentul în care ar fi ajuns drona acolo, oficialul a spus: „Așa cum precizam și în urma descoperirii primelor fragmente de drone în cursul serii de marți, doar expertizele tehnice vor putea să ne ofere tehnice care să ne lămurească atât cu privire la proveniența acestor fragmente și, sper, și când au ajuns ele pe malul românesc al Dunării. Cert este că cele de astăzi, așa cum am și precizat, par că fac parte dintr-o dronă similară cu cele folosite de armata rusă”.

„Au fost contacte și pe linie militară. Noi am emis două comunicate, unul aseară, unul în cursul acestei dimineți, șeful Apărării, generalul Petrescu, a avut discuții cu comandantul suprem al forțelor aliate din Europa, generalul Cavoli, și cu omologul ucrainean”, a continuat Constantin Spînu.

„Cu privire la avioanele F-16, vreau să vă spun că ele sunt alertate și ridicate pentru misiunile de poliție aeriană ori de câte ori lucrul acesta se impune, în timpul cel mai scurt. De fiecare dată când sunt executate aceste atacuri lașe de către Federația Rusă asupra infrastructurii ucrainene, noi suntem la monitorizare, avem avioane F-16 în aer. De fiecare dată am făcut-o și cu siguranță de fiecare dată vom fi în măsură să executăm aceste misiuni”, a mai spus el.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`