UPDATE // Un MiG 21 a dispărut în Dobrogea. Elicopterul IAR 330 – Puma, plecat în căutarea lui, s-a prăbușit, iar toți cei șapte pasageri au murit (VIDEO)

UPDATE // Un MiG 21 a dispărut în Dobrogea. Elicopterul IAR 330 - Puma, plecat în căutarea lui, s-a prăbușit, iar toți cei șapte pasageri au murit (VIDEO)
Foto: Facebook / MApN

UPDATE, 23:52 // Ministrul Apărării Națioanle, Vasile Dîncu a transmis un mesaj de condoleanțe pentru cei șapte militari care au murit în accidentul aviatic în care elicopterul IAR – 330 Puma s-a prăbușit.

„Astăzi este o zi tristă pentru familia Armatei Române.

Cei cinci membri ai echipajului elicopterului IAR 330-Puma, aflat în misiune de căutare-salvare pentru aeronava MiG 21 LanceR, au fost găsiți decedați în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom.

Transmit condoleanțe familiilor îndurerate. Dumnezeu să îi odihnească în pace. În continuare se desfășoară misiuni de căutare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR”, a scris Vasile Dîncu pe Facebook.

UPDATE, 23:49 // Nicolae Ciucă și-a exprimat regretul și condoleanțele cu privire la tragedia ce a avut loc miercuri seara și a precizat că cei 7 militari și-au pus datoria înainte propriei vieți.

„Sunt profund îndurerat de tragicul sfârșit al militarilor români care au pierit în această seară, în Dobrogea.

Sunt alături de familiile îndoliate, cărora le transmit întreaga mea compasiune și condoleanțe pentru pierderea suferită. Vom păstra vie memoria celor căzuți în misiunile de apărare a României, care și-au pus datoria față de țară înaintea propriei vieți.

Dumnezeu să îi aibă în paza Sa!”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

UPDATE, 23: 15 // În urma accidentului aviatic în care a fost implicat elicopterul IAR 330 – Puma, și-au pierdut viața șapte militari. Pe lângă cei cinci membrii ai echipajului comunicați inițial, urcaseră la bord și doi salvatori pe mare, din cadrul Forțelor Navale Române.

UPDATE, 21:53 // Elicopterul IAR-330 Puma s-au prăbușit în Dobrogea, la 11 kilometri de aerodrom, în apropierea localității Gurile Dunării. Cele cinci persoane aflate la bord au decedat.

„Elicopterul IAR-330 Puma, decolat în misiune de căutare pentru aeronavei MiG 21, care a dispărut mai devreme de pe radare, a fost găsit prăbușit în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 kilometru de aerodrom. Din păcate, toți cei cinci membrii ai echipajului au fost găsiți decedați la fața locului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

În  continuare se desfășoară operațiuni de căutare salivare pentru aeronava MiG 21. (…) Condițiile meteorologice sunt extrem de complicate la această oră (…) Pilotul elicopterului Puma a raportat condiții meteo extreme și a cerut permisiunea de întoarcere, dar a pierdut contactul cu turnul de control și s-a prăbușit în apropierea localității Gura Dobrogei (…) Confirmăm moartea tuturor membrilor echipajului (…) Avionul MiG 21 a dispărut de pe radare, nu am reperat această aeronavă (…) Executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei”, a declarat purtătorul de cuvânt al MApN, pentru B1 TV, la Dosar de politician cu Silviu Mănăstire.

Oficial nu se cunosc detalii cu privire la aeronava MiG 23, însă presa locală din Constanța scrie că aeronava s-ar fi prăbușit în Dobrogea, în apropierea localității Cogealac, iar localnicii susțin că s-a auzit o explozie puternică, urmată de un val de lumină.

Elicopterul IAR-330 Puma, trimis în căutarea MiG-ului a dispărut de pe radar

UPDATE, 21:38 // Elicopter IAR-330 Puma, care a fost trimis să investigheze zona în căutarea aeronavei MiG 21 LanceR, a dispărut și el de pe radar, după cum a informat și Silviu Mănăstire, la Dosar pe politician, pe B1 TV. La bordul lui se aflau cinci militari. În urma evenimentelor, a fost declanșată o a două operațiune de căutare.

„Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44.

Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază. Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare. Nu sunt încă informații certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR. Vom reveni cu detalii”, transmite Ministerul Apărării Naționale.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Un MiG 21 a pierdut legătura cu turnul de control și a dispărut de pe radar

Știrea inițială: O aeronavă din dotarea bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar, informează Ministerul Apărării Naționale.

MApN a precizat că aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50, iar la ora 20.03, a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei. La acest moment nu se cunosc date despre stare pilotului, mai precizează Ministerul Apărării Naționale.

O aeronvă din dotarea bazei 86 Aeriene a dispărut de pe radar

„O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar astăzi, la ora 20.03, a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.

Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50. Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei. Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare.

Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă. Vom reveni cu informații suplimentare, de îndată ce vor fi disponibile”, informează MApN.

Știre în curs de actualizare!

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:35 - La ce trebuie să aibă grijă turiștii români atunci când vor să călătorească în Turcia. Ce a pățit o familie: „Nu încurajez pe nimeni să riște așa cum am făcut eu”
12:11 - Alertă în capitala Spaniei, după ce un obiect a fost detonat în apropiere de Biroul Regional al Parchetului European
12:07 - Elena Lasconi: Îi cer premierului Marcel Ciolacu să explice public ce a făcut în legătură cu George Simion după informările din R. Moldova și Ucraina. Cu o mână ne îndatorează pe toți și cu cealaltă strânge voturi pentru Simion (VIDEO)
11:56 - Un român și-a ucis iubita, apoi a zidit-o într-un apartament din Stuttgart, în Germania
11:50 - Lucian Romașcanu: Hrebenciuc n-are niciun fel de calitate oficială în PSD / Vom maximiza votul posibil către Marcel Ciolacu pentru a maximiza votul posibil pentru PSD la parlamentare. Restul sunt speculații (VIDEO)
11:35 - Un polițist în vârstă de 23 de ani și-a pierdut viața după ce a căzut în gol de la etaj. Tragedia s-a petrecut într-un bloc din Sectorul 3
11:34 - Mircea Abrudean: ” PSD își dorește un candidat mai slab în turul doi. Evident că nu și-l dorește pe Nicolae Ciucă” (VIDEO)
11:22 - Gigi Becali, întrebat pe cine ar susține într-o finală Ciolacu – Ciucă: Îți dau și eu un răspuns cum a dat Rareș Bogdan, niciodată PSD, dar Simion intră în turul 2! (VIDEO)
11:05 - Ron Ely, actorul din Tarzan, a murit la 82 de ani. A avut o viață desprinsă din filme, cu oase rupte la filmări și o soție ucisă chiar de copilul lor
10:52 - Emilia Şercan, ameninţată cu moartea în legătură cu dezvăluirile despre teza de doctorat a lui Mircea Geoană