MApN anunță că o țintă aeriană a intrat în România în zona Eforie Nord. Au fost ridicate de la sol avioane de luptă ale forțelor spaniole și române / Structurile aliate, informate în timp real

MApN anunță că o țintă aeriană a intrat în România în zona Eforie Nord. Au fost ridicate de la sol avioane de luptă ale forțelor spaniole și române / Structurile aliate, informate în timp real
Foto simbol: Facebook / Ministerul Apărării Naționale / Anca Medrea

Ministerul Apărării Naționale a anunțat, joi, în contextul mesajelor RO-Alert din județul Constanța, că „o țintă aeriană de mici dimensiuni” a traversat frontiera României în zona localității Eforie Nord în jurul orei 19. „Încetarea alertei aeriene a fost transmisă la ora 20.15”, a precizat instituția în comunicatul de presă transmis.

MApN, despre ținta aeriană care a intrat în România

MApN spune că a fost vorba despre „o țintă aeriană de mici dimensiuni”.

„Joi, 17 octombrie, în jurul orei 17.00, sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o țintă aeriană de mici dimensiuni într-o zonă în largul Mării Negre, la aproximativ 150 km est de localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța. Conform procedurilor, au fost activate structurile aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană Extinsă sub comandă NATO, iar ulterior, Poliție Aeriană sub comandă națională”, afirmă MApN în comunicat.

Au fost ridicate de la sol avioane de luptă.

„Ca urmare a evoluției țintei aeriene pe un traseu îndreptat către frontiera de stat a României, pentru monitorizarea situației au fost decolate succesiv două aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole, de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, respectiv două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române, de pe Baza 86 Aeriană Borcea”, a precizat MApN.

A intrat în România în zona Eforie Nord

MApN a precizat că „semnalul radar a indicat traversarea frontierei terestre a României în jurul orei 19.00, în zona localității Eforie Nord, evoluând ulterior în direcția Topraisar”.

„Radarele de supraveghere aeriană au urmărit în permanență traseul țintei care a pătruns în adâncimea teritoriului național pe o distanță maximă de 14 km. Aeronavele de luptă nu au avut contact vizual cu aceasta în niciun punct de pe traseul de evoluție. Sistemul de supraveghere a pierdut semnalul radar la est de localitatea Amzacea, în jurul orei 19.20. Încetarea alertei aeriene a fost transmisă la ora 20.15, iar aeronavele de luptă au revenit pe bazele de dislocare”, mai notează instituția.

„Din datele disponibile la acest moment, nu a fost indicată probabilitatea existenței unei zone de impact pe teritoriul național. Forțele Ministerului Apărării Naționale vor executa, în cursul dimineții, cercetări în zonă. MApN a informat în timp real structurile aliate cu privire la această situație, rămânând în contact permanent cu acestea”, se arată în același comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`