Manu Tomescu, sindicalist de la Complexul Energetic Oltenia, a comentat proiectul de prelungire a mandatelor pentru șefii din Consiliul de Supraveghere, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Luiza Cergan, și s-a arătat de părere că puterea politică „nu face altceva decât să își împartă sinecurile din această companie”.
Întrebat despre proiectul de prelungire a mandatelor, sindicalistul a explicat: „Părerea mea este că puterea politică pur și simplu este nepăsătoare în ceea ce privește starea de fapt a acestei companii, situația în care muncesc salariații din subunitățile de producție ale acestei companii, și nu face altceva decât să își împartă sinecurile din această companie, mai exact, să își împartă posturile de membri în Consiliul de Supraveghere. Cred că șase din șapte (membri, n.r.) sunt numiți politic”.
„Probabil se negociază, partidele puternice, partidele mari de la guvernare, își negociază aceste posturi. Ba mai mult decât atât, dacă observați, se prelungesc mandatele. Noi ne-am fi așteptat ca puterea politică, prin ministrul Energiei sau prim-ministrul României, să demită și membrii acestui Consiliu de Supraveghere pentru că s-a dovedit că sunt doar niște posturi politice, niște sinecuriști, habarniști în acest domeniu, în această activitate”, a adăugat Manu Tomescu.
Întrebat ce măsuri se iau, având în vedere că s-a produs un nou accident, de această dată la cariera Roșiuța, el a afirmat: „Probabil vor fi, eu știu, sute de kilograme, dacă nu tone, de hârtii, de maculatură, dar la modul concret noi, cei care muncim în subunitățile de producție, nu vom simți nimic. Pentru că spun specialiștii și, chiar zilele trecute am văzut, cei care sunt în acest domeniu al energiei chiar spun despre noi, despre această companie, că am fost lăsați să muncim cu niște mijloace rudimentare, cu niște instalații, linii tehnologice, excavatoare de mare capacitate din anii `70”.
„Pu și simplu Guvernul României, guvernele, cei care au condus această țară de 10-15 ani, n-au făcut altceva decât să ne întoarcă spatele, să ne lase să ne descurcăm cum putem, dar, cu toate astea, ni s-a cerut să susținem Sistemul Energetic Național. Simplu, cu alte cuvinte, noi, cei care am mai rămas să muncim în această activitate, ne simțim disprețuiți, ne simțim abandonați, ne simțim tratați ca niște cetățeni de mâna a treia, într-o țară care se pretinde a fi țară membră a Uniunii Europene”, a mai spus Manu Tomescu.