Mandat internațional de arestare pe numele unei românce. A păcălit un pensionar spaniol cu un milion de euro

Mandat internațional de arestare pe numele unei românce. A păcălit un pensionar spaniol cu un milion de euro
Sursa foto: Pixabay

O româncă este căutată la nivel internațional după ce a înșelat un pensionar spaniol cu aproape un milion de euro și este condamnată la șase ani de închisoare.

Cum a păcălit pensionarul

Un profesor pensionar a cunosct româncă în 2015, într-un club de noapte din Cantabria, unde lucra ea. Cei doi au început să se apropie, iar femeia a profitat de încrederea bărbatului și i-ar fi cerut, pe parcursul a trei ani, sume mari de bani, invocând motive de boală, operații urgente, chiar și accidente născocite, conform Ziarulromânesc.es.

În acest fel, românca a obținut de la pensionar suma totală de 922.000 de euro. I-a spus că are nevoie de medicamente scumpe, de operații de extirpare a uterului și ovarelor și că are cancer cerebral. Pentru a-i câștiga încrederea bărbatului, i-a spus că banii ei sunt blocați într-o bancă din România după ce a fost victima unor escrocherii. După ce s-a văzut cu banii, femeia nu a mai luat legătura cu bărbatul și l-a lăsat falit.

Ce pedeapsă a primit

Românca a fost condamnată la șase ani de închisoare și este obligată să plătească o amendă de 4.320 de euro și să înapoieze suma de 922.000 de euro.

Ea nu s-a prezentat la închisoare și nici nu a fost localizată, drept pentru care autoritățile spaniole au emis un mandat de arestare internațional pentru că presupun că femeia ar continua activitatea infracțională și în alte țări europene.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`