Mandatul privind arestarea lui Mario Iorgulescu, anulat. Dosarul va fi rejudecat (VIDEO)

Mandatul privind arestarea lui Mario Iorgulescu, anulat. Dosarul va fi rejudecat (VIDEO)

Mandatul de arestare emis pe numele lui Mario Iorgulescu, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal,a fost anulat, iar dosarul în care acesta este acuzat de omor și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe va fi rejudecat.

Când va fi rejudecat dosarul lui Mario Iorgulescu

„Curtea de Apel București, ca instanță superioară de control pe măsură preventivă, a admis contestația și a constatat că motivul invocat de către apărare al nulității procedurii de citare este un motiv întemeiat și a constatat că încheierea dată de judecătorul fondului pe măsură preventivă a fost emisă ilegal, deoarece procedura de citare nu a fost respectată conform Codului de procedură penală astfel încât să avem procedură de citare în mod legal”, a declarat Cristian Ene, avocatul lui Mario Iorgulescu.

Întrebat dacă știe când va fi rejudecat dosarul, avocatul lui Mario Iorgulescu a răspuns: „Dosarul va fi rejudecat de îndată ce judecătorii CAB vor trimite înapoi, la Tribunal, tot dosarul. Tribunalul va stabili un nou termen, în care un alt judecător să intre, să judece propunerea formulată de Parchet”.

Referitor la starea curentă a lui Mario Iorgulescu, despre care se știa că ar fi internat la o clinică din Italia, avocatul a afirmat: „Se află în aceeași stare pe care o știați și dumneavoastră. Ne dorim ca sănătatea să fie cât mai repede recuperată, astfel încât să putem participa la toate procedurile judiciare”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Mario Iorgulescu, fiul șefului LPF, acuzat pentru omor și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe

Magistrații Tribunalului București lansau, în 5 martie, un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Mario Iorgulescu.

Dosarul este deschis pentru omor și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Procurorii susțin că fiul lui Gino Iorgulescu a condus autoturismul agresiv, intrând pe culoarea roșie a semaforului cu viteză de 145 km/h, într-o intersecție mare din oraș, unde a ucis un sofer care circula regulamentar.

Mario Iorgulescu s-ar afla la o clinică din Italia, acolo unde Poliția din Peninsulă i-a adus la cunoștință noua calitate din dosar. Procurorii susțin că nici până acum nu au reușit să îl audieze, deși este emis un ordin european de anchetă pe numele său. Totuși, există surse media care susțin că fiul șefului LPF ar fi părăsit clinica italiană.

„Pe fondul unei crize de gelozie și într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l și fiind sub influența cocainei, intenționând să se deplaseze din sat Gulia, com. Tărtășești, spre un club din Parcul Herăstrău, mun. București, inculpatul Iorgulescu Gino-Mario a condus autoturismul (…) cu o viteză ce depășea cu mult viteza legală de 50 km/h în localitate, pătrunzând pe culoarea roșie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecția dintre Șos. Chitilei și str. Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I, urcând vehiculul cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala de accelerație la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, pătrunzând pe contrasens și intrând în coliziune frontală, la ora 03:02:39, la viteza de 143 km/h, cu autoturismul marca Audi, condus de victima V. D.-A., care a decedat pe loc, toate acestea în condițiile în care, din momentul în care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, inculpatul nu a acționat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de accelerație era apăsată la maximum”, scriu procurorii.

Știre în curs de actualiare

Urmăriți B1TV.ro și pe
`