Mandarinele, unul dintre fructele de sezon / Ce beneficii au acestea

Mandarinele, unul dintre fructele de sezon / Ce beneficii au acestea
Sursa foto: Pixabay

Mandarinele fac parte din categoria citricelor și sunt o sursă de vitamine, minerale și fibre. Acestea sunt recomandate persoanelor care sunt la dietă, întrucât au puține calorii.

Întrucât mandarinele fac parte din categoria citricelor, acestea sunt bogate în Vitamina C. Ele conțin și un număr ridicat de fibre și o cantitate mare de flavonoide. Sunt bune chiar și atunci când vrei să ții dietă.

Ce beneficii au mandarinele

Pe lângă faptul că aceste fructe pot scădea colesterolul, sunt recomandate în timpul sezonului rece, pentru că întăresc sistemul imunitar și ajută corpul să lupte împotriva mai multor tipuri de infecții.

Mandarinele conțin și vitamina A, care ajută atât la menținerea sănătății unghiilor, cât și la întărirea firului de păr. Bogate sunt și în antioxidanți, care pot reduce anumite inflamații din organism.

În plus, datorită sursei bogate de fibre pe care mandarinele le au, acestea ajută și la o digestie ușoară. Cei care suferă de constipație pot consuma 3-4 mandarine pe zi, conform evz.ro.

Deși fructele de sezon au o mulțime de beneficii, diabeticii trebuie să știe că nu le pot consuma în cantități foarte mari, întrucât conțin o cantitate mare de fructoză.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`