Mâncarea stradală din Asia: o delicatesă cu riscuri. Ce au pățit mai mulți turiști români care au vizitat continentul

Mâncarea stradală din Asia: o delicatesă cu riscuri. Ce au pățit mai mulți turiști români care au vizitat continentul
Sursă foto: Pixabay

Vacanțele în Asia oferă experiențe culinare memorabile, iar mâncarea de stradă este adesea considerată o delicatesă de neratat. Potrivit adevărul.ro, turiștii care au vizitat Vietnamul și-au împărtășit opiniile pe un grup de călătorii.

Mâncarea în Vietnam este o experiență de neratat

Carmen, o turistă româncă, descrie mâncarea stradală din Vietnam ca fiind fabuloasă și recomandă celorlalți internauți să o încerce.

„Vietnamul este una dintre țările în care dacă ajungi și nu mănânci pe stradă este ca și cum ai comite un păcat capital. De la supe excepționale până la frigărui mici, mititele cu arome și gusturi minunate, de la aluaturi care învelesc tocături sau legume delicioase până la dulciuri pe care le vei visa toată viață, mâncarea stradală a Vietnamului este absolut fabuloasă!

Fie pe stradă pe scăunele, fie la mici locante aparent prăpădite, fie în piețele de zi și de noapte, Vietnamul îți vă arata atâtea fețe culinare ale lui încât nu vei fi sătul niciodată! Și da, ca să știți: am văzut și câini la proțap! Nu am putut mânca, dar data viitoare promit că încerc!”, mărturisește Carmen.

Ce riscuri are mâncarea stradală din Asia

Pe de altă parte, unii turiști au avut experiențe mai puțin plăcute. Ika, o altă turistă, a relatat cum a contractat o bacterie din mâncarea stradală vietnameză și a luptat cu afecțiuni stomacale timp de aproape șapte ani.

„Mâncați de pe stradă, eu am luat o bacterie din carne și aproape 7 ani mi-am căutat de leac și aveam deja stomacul kaputt, bacteria se alimenta în stomacul meu… În România aveam diagnostic de gastrită și abia în străinătate după 7 ani de tratament am aflat că de fapt am o bacterie rezistentă la multe antibiotice. Biopsie, și multe gastroscopie, și test de respirație, colonoscopie… aveți idee? Trei diferite antibiotice am luat. Mi-am revenit, dar nu în România. Aveți grijă ce mâncați… poate am avut eu ghinion… Și acuma nu aș face experimente”, a spus Ika.

Maria, o altă membră a grupului, a observat că tradițiile culinare din Vietnam sunt în schimbare, iar consumul de carne de câine devine tot mai rar.

„Ici și colo se mai „păstrează” tradiția, lucrurile au început să se schimbe din punctul asta de vedere, chiar dacă vietnamezii mai au încă de lucrat la felul în care tratează animalele. Dar am văzut mulți oameni cu câini, la cafenele, cu ei în brațe, sau mâncând pe stradă, la o măsuță și câinele stand PE UN scăunel alături, am auzit pisici în lesă, la cafenea. Iar mâncarea vietnameză este de o diversitate incredibilă!”, spune Maria.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`