Mâncarea şi băutura le-au venit de hac multor români. Unitățile de primiri urgențe au fost luate cu asalt după Crăciun

Mâncarea şi băutura le-au venit de hac multor români. Unitățile de primiri urgențe au fost luate cu asalt după Crăciun
Sursa Foto: Captură Video

Masa de Crăciun poate fi o adevărată provocare pentru români. Se pare că unitățile de primiri urgențe au fost luate cu asalt și nu sunt șanse să se potolească lucrurile, pentru că urmează Revelionul și Sfântul Vasile.

Unitățile de primiri urgențe au fost luate cu asalt după Crăciun

Cei care au înfulecat prea mult ori au întrecut măsura cu paharele de vin, au ajuns la spital.

Spitalele erau deja încărcate, astfel că medicii abia fac față solicitărilor. Se pare că pentru un bărbat au fost nevoiți să cheme și polițiștii: „Trageți aer în piept și suflați aici! Suflați, suflați, nu, nu trageți!”.

Ca atare, după cele șase încercări aparatul etilotest a arătat 1,48 la mie alcool pur în aerul expirat, notează stirileprotv.ro.

Mulți au ajuns la urgențe după ce problemele medicale vechi s-au acutizat

În curtea spitalului au fost momente în care au ajuns în același timp și 15 ambulanțe. Medicii nu se așteaptă se odihnească decât după sărbătorile de iarnă.

„Foarte multe prezentări am avut, intoxicații etanolice, nu în ultimul rând și, bineînțeles, agresiuni foarte multe, altercații sau accidentale, tăieri cu drujba”, a declarat Dr. Valentina Neacșu, medic UPU Argeș.

La Iași, de exemplu, în zilele de Crăciun au venit aproximativ 300 de pacienți pe fiecare gardă.

„Pe de o parte, pacienți cu boli cronice care s-au acutizat și au avut nevoie de intervenție în urgență, iar pe de altă parte au fost excese de alcool și excese de mâncare care au generat colecistite, pancreatite, ulcere perforate, stări de comă și căderi în stradă”, a precizat Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU SMURD Iași.

La Cluj, însă, au fost mai puține cazuri față de alți ani

„Am avut pacienți cu colici biliare, grețuri, vărsături – un procent redus dacă ne raportăm la numărul total de pacienți care au venit către noi”, a mai spus Dr. Cristian Ursu, medic sef UPU SMURD Cluj.

Medicii fac apel la oameni să fie cumpătaţi, mai ales cei cu afecțiuni cronice să mănânce și să bea cu măsură.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`