CORONAVIRUS | Demisii în lanț, în plină epidemie de COVID-19. Spitalul din Deva a rămas fără manager și director

CORONAVIRUS | Demisii în lanț, în plină epidemie de COVID-19. Spitalul din Deva a rămas fără manager și director

La sfârșitul lunii martie, Managerul Spitalului Județean Deva de la vremea respectivă, Daniela Roșca, a fost suspendat din funcție, din cauza felului în care a gestionat situația răspândirii infecției cu noul coronavirus, iar loculDanielei Roșca a fost preluat de Silviu Didilescu.

Spitalul a intrat în carantină pentru 14 zile, după ce mai multecadre medicale au fost contaminate cu COVID-19

După ce, pe 2 aprilie, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva a ieșit din carantină, Raed Arafat aprobând planul de reorganizare întocmit de conducerea unităţii medicale, noul manager, dar și directorul medical al unității, Claudiu Antal, au demisionat, a anunțat Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, afirma cu câteva zile în urmă,că această criză de COVID-19 a scos la iveală deficiențele adunate în timp în instituțiile medicale și că în acest moment există trei focare de infecție cu COVID-19 pe teritoriul țării noastre: Suceava, Arad și Deva.

„Fiecare focar este evaluat particular. În contextul evoluției locale se poate ajunge la un moment dat și la o carantinare. Momentan nu se pune problema”, declara Nelu Tătaru vineri, în cadrul unui bilanț prezentat la Palatul Victoria.

Acum, în contextul demisiei conducerii spitalului din Deva, Ministrul Sănătății, împreună cu Raed Arafat și prefectul județului Hunedoara, au purtat discuții informale privind o eventuală preluare a conducerii de către medici militari, dar decizia finală va fi luată la nivelul ministerului, a declarat Vasilică Potecă.

După ieșirea din carantină, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva îi va putea interna doar pe pacienții care sunt depistați ca având COVID-19.

În prezent, în unitate sunt internați 105 pacienți, 26 fiind internați doar luni

Mai mult, în cadrul spitalului au fost șase medici confirmați pozitiv cu noul coronavirus, trei fiind tratați în unitatea sanitară, iar trei au fost tratați la Timișoara.

Prefectul a mai declarat, în cadrul unei intervenții la Digi 24, că stocurile de echipamente sunt suficiente în cadrul unității, dar cele de medicamente nu.

Sindicatul medicilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva „Medicorum Honorem” a acuzat, luni, conducerea unităţii medicale de „abuzuri” în modul în care ar fi înţeles să gestioneze activitatea instituţiei şi programul de lucru al cadrelor medicale, în contextul epidemiei de Covid-19, solicitând intervenţia miniştrilor Sănătăţii şi Muncii pentru detensionarea situaţiei. Medicii susţin că, după ce spitalul a intrat în carantină, personalul medical nu a mai putut părăsi unitatea sanitară, iar SJU Deva ar fi continuat să interneze cazuri noi de bolnavi infectaţi cu Covid-19.

Autoritățile române au anunțat, luni seară, alte opt decese printre pacienții infectați cu noulcoronavirusdin România. Bilanțul național a urcat, astfel, la 176 de victime.

Potrivit datelor furnizate la ultima raportare, România a ajuns la 4.057 de cazuri de infectare cu noul tip decoronavirus, 193 fiind diagnosticate doar între ultimele două raportări. Dacă 406 pacienți din țară au fost declarați vindecați și externați, alți 179 sunt încă internați în secțiile de terapie intensivă.

Aproape 24.000 de persoane sunt în carantină instituționalizată pe întreg teritoriul țării, în timp ce 106.000 sunt în izolare la domiciliu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`