Mai sunt doar 80 de paturi la ATI în toată țara. Medicul Radu Țincu: ”Un pacient în stare gravă are nevoie de două – trei săptămâni în terapie intensivă”

Mai sunt doar 80 de paturi la ATI în toată țara. Medicul Radu Țincu: ''Un pacient în stare gravă are nevoie de două – trei săptămâni în terapie intensivă''
Foto: Hepta - Zuma Press / Marco Alpozzi

Mai sunt doar 80 de paturi de terapie intensivă în întreaga țară. Medicul Radu Țincu, medic de terapie intensivă, de la Spitalul Floreasca, spune că măsurile luate ar trebui să aibă efecte mai puternice decât menținerea la un platou de 8.000 – 9.000 de cazuri pe zi. 

„Situația în ATI se va degrada, pentru că acest platou este mult prea mare pentru capacitatea de terapie intensivă a României. Am văzut asta în zonele de focar, unde s-a ajuns ca mulți dintre pacienți să aștepte perioade lungi în camerele de gardă”, a spus la Digi24, medicul de terapie intensivă Radu Țincu, de la Spitalul Floreasca.

Medicul mai spune că măsurile ar trebui să aibă efecte mai puternice decât menținerea la un platou de 8.000 – 9.000 de cazuri pe zi. Altfel, serviciile de ATI vor fi depășite, iar pacienții vor rămâne în afara secției. 

„Cele 80 de paturi rămase sunt foarte puține, întrucât zilnic, la platoul existent, se va ajunge în câteva săptămâni la câte 300 de pacienți care vor avea nevoie de terapie intensivă.

Este obligatoriu ca autoritățile să reevalueze eficiența măsurilor, dacă  sunt capabile doar să producă stabilizare pe platou, nu sunt suficiente.

Un pacient în stare gravă are nevoie de două – trei săptămâni în terapie intensivă. 

Este esențial ca în următoarea perioadă să coborâm numărul de infectări.”, a subliniat Radu Țincu.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 171 de noi decese, 9.005 de persoane infectate cu COVID,  iar 1.226 persoane sunt internate la terapie intensivă.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`