Mai scump cu 15%, față de anul trecut. Cât costă în prezent un metru cub de lemne?

Mai scump cu 15%, față de anul trecut. Cât costă în prezent un metru cub de lemne?
Sursa foto: Pixabay

Românii se pregătesc pentru iarnă, punând accent pe încălzire. Prețul lemnelor a crescut în acest an, determinând pe cei cu sisteme de încălzire pe lemne să caute oferte mai accesibile, chiar dacă sunt mai mari decât anul trecut.

Prețul lemnului în acest an s-a majorat cu 15%, față de 2022

Cei care intenționează să cumpere acest produs pentru încălzire trebuie să fie conștienți că în 2023 prețul lemnului pentru foc a înregistrat o creștere de 15% în comparație cu anul precedent.

Totuși, pentru cei interesați de prețul lemnului de foc, este important să țină cont de câteva aspecte esențiale. Prețul lemnului poate fluctua în funcție de mai mulți factori, printre care se numără calitatea calorică a lemnului, tipul de esență a lemnului, modul de achiziționare (dacă a fost cumpărat de la marginea pădurii sau a fost livrat până la locuința beneficiarului), și nu în ultimul rând, se poate observa o creștere a prețurilor pe măsură ce se apropie iarna, scrie Spynews.ro.

Cât costă un metru cub de lemne?

În plus, prețul unui metru cub de lemn variază între 300 și aproape 1.000 de lei.

Din cantitatea de materiale nosfasonat, circa 200 de mii m3 cât avem în 2023, asigurăm și necesar de lemn de foc în Mureș. Pe primele opt luni am vândut peste 30 de mii de m3, iar astăzi când vorbim la început de octombrie, avem 10 mii de m3 disponibili”, a declarat Ilie Covrig, director Direcția Silvică Mureș, potrivit Antena 3 CNN.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`