MAI: Polițiștii acuzați că au bătut un jurnalist în Centrul Vechi al Capitalei, cercetați disciplinar

MAI: Polițiștii acuzați că au bătut un jurnalist în Centrul Vechi al Capitalei, cercetați disciplinar
Foto: ziarulceahlaul.ro

Polițiștii bucureșteni acuzați că au bătut un jurnalist în Centrul Vechi fac obiectul unui dosar penal și sunt cercetați disciplinar, a anunțat, vineri, Ministerul Afacerilor Interne (MAI), ca răspuns la o solicitare a HotNews.

„În legătură cu incidentul din data de 10.11.2014 în care a fost implicat jurnalistul Mako Stefan, au fost întreprinse verificări, în urma cărora a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București, constituindu-se un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, sub directa îndrumare și coordonare a procurorului de caz”, a informat MAI.

„Totodată, în conformitate cu prevederile Legii 360/2002 privind Statutul Polițistului, cu modificările și completările ulterioare, conducerea Poliției Capitalei a dispus efectuarea cercetării prealabile față de polițiștii din cadrul Secției de Poliție pentru Centrul Vechi implicați în eveniment”, a adăugat Ministerul.

Reporterul Stefan Mako, de la publicația Casa Jurnalistului, a reclamat că a fost agresat de un echipaj de poliție din Centrul Vechi al Capitalei, pentru că a filmat în timp ce polițiștii băteau un alt bărbat.

Când a precizat că este jurnalist și se află pe spațiul public, polțiștii au răspuns „și ce dacă” și i-au smuls mobilul, apoi l-au lovit și l-au dus la secția de poliție, a relatat Mako, publicând și o înregistrare audio-video în sprijinul acuzațiilor sale. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`