Mai mulți polițiști din România, transferați în Maramureș pentru a sprijini refugiații și echipajele locale  

Mai mulți polițiști din România, transferați în Maramureș pentru a sprijini refugiații și echipajele locale   
Foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Polițiștii din Maramureș au fost sprijiniți, vineri, de 22 de colegi din țară care au lucrat alături de ei în apropierea Vămii Siret, la diferite servicii. Scopul acestora a fost să sprijine echipajele locale și refugiații care au sosit în număr mare din Ucraina.

Cei 22 de polițiști au făcut parte din Direcţia Rutieră, Brigada Autostrăzi, Brigada Rutieră Bucureşti, Serviciile Rutiere Arad, Covasna, Giurgiu, Ilfov, Mehedinţi, Teleorman şi Vâlcea, după cum a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cozma.

22 de polițiști din țară, transferați la Mureș pentru a sprijini refugiații și echipajele locale

„Scopul a fost de a le da o mână de ajutor refugiaţilor, de a se păstra ordinea şi liniştea publică, de a preveni orice situaţie neplăcută, ei reprezentând la acest moment un grup-ţintă vulnerabil. Acţiuni de prevenire s-au realizat azi şi în municipiul Baia Mare, unde poliţiştii rutieri, însoţiţi de cei de la Relaţii Publice, le-au oferit cafea, ceai cald şi gustări ucrainenilor care au tranzitat oraşul”, a declarat Ionel Cozma, purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș.

Angajații din cadrul Poliţiei Transporturi Feroviare şi Relaţii Publice au mai afișat și postere și afișe cu privire la măsurile preventive pentru ucraineni, în gara din Siret.

„Mâine şi în următoarele zile acţiunile continuă. Poliţiştii îşi doresc să fie o zi fără evenimente şi cu multă pace”, a mai transmis purtătorul de cuvânt la IPJ Siret, potrivit Agerpres. 

20.074 de cetățeni ucraineni au intrat în România până vineri la ora 18:00

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră informează că până vineri la ora 18:00 au intrat în România 20.074 de cetățeni ucraineni.

În total, până la ora 18:00, prin punctele de frontieră din România au intrat 61.977 de persoane, dintre care 20.074 de cetățeni ucraineni, numărul fiind în scădere cu 1,9%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`