Mai mulți pensionari au rămas fără banii de pe card, după ce au primit „o ofertă de nerefuzat”. Cum acționau escrocii

Mai mulți pensionari au rămas fără banii de pe card, după ce au primit o ofertă de nerefuzat. Cum acționau escrocii
sursă foto: captură YT

Mai mulți pensionari au rămas fără banii de pe card după ce au fost păcăliți de niște escroci, care le-au prezentat o ofertă de nerefuzat.

Indivizii care i-au păcălit pe respectivii pensionari s-au folosit de o aplicaţie specială, care le-a permis să transfere sume imense din conturi.  Cea mai mare sumă pe care au reușit escrocii să o obțină este de 400.000 de euro..

Cum acționau escrocii

Indivizii sunau victimele și se recomandau ca fiind de la Bursa de Valori, apoi le spuneau că au să le dea dividende. O parte dintre victimele sunate chiar aveau acţiuni la bursă, aşa că au căzut uşor în plasa acestor escroci, informează Observator.

Aceștia le promiteau că vor primi mii de lei, apoi victimele erau puse să descarce în telefoanele mobile aplicaţii prin care, spuneau indivizii, le vor vira banii.

În realitate, aplicaţiile instalate le permiteau infractorilor să aibă acces la telefoanele mobile ale victimelor, de la distanţă, şi, astfel, au reuşit să vireze din conturile personale ale victimelor, în conturile lor bancare, peste jumătate de milion de euro.

O victimă susține că a răms fără aproape jumătate de milion de euro

Una dintre victime a precizat că i s-au furat 400.000 de euro.

Din păcate, zeci de pensionari au fost păcălițu, săptămâna trecută, iar o marte parte dintre aceste persoane sunt din Bucureşti şi Ilfov.

Victimele sunt pensionari care, în trecut, au fost angajaţi la Ministerul Mediului, Apele Române sau Institutul de Geologie.

Amintim că specialiştii recomandă să nu dăm niciodată curs la astfel de apeluri, să nu oferim nimănui datele personale unor persoane străine și să contactăm autorităţile în momentul în care avem suspiciuni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`