Mai mulți medici de familie din Brașov, anchetați că ar fi încasat ilegal bani în pandemie. Ar fi primit 105 lei pentru fiecare pacient bolnav cu virusul COVID-19

Mai mulți medici de familie din Brașov, anchetați că ar fi încasat ilegal bani în pandemie. Ar fi primit 105 lei pentru fiecare pacient bolnav cu virusul COVID-19
Elveția, a doua țară care a autorizat un vaccin bivalent împotriva COVID-19. Sursa Foto: Hepta/ Zuma Press / Andre Malerba

Mai mulți medici de familie din Brașov sunt anchetați că ar fi primit ilegal bani, timp de un an, pentru consultațiile la distanță pentru pacienții cu COVID-19. Pentru fiecare bolnav ar fi încasat 105 lei de la stat. Anchetatorii au făcut descoperirea, joi, și au făcut 17 percheziții, chiar și în cabinetele medicilor.

Bani primiți ilegal în pandemie

Ilegalitățile ar fi fost comise în perioada octombrie 2020-noiembrie 2021, în timpul pandemiei de Covid-19, informează Digi24.

„Mai mulți medici de familie din județul Brașov ar fi solicitat și obținut sume de bani de la bugetul de stat, alocate finanțării serviciilor de monitorizare a pacienților infectați/suspectați cu virusul SARS-CoV-2, prin întocmirea fișelor de monitorizare telefonică zilnică aferente pacienților, prin consultație medicală la distanță”, transmite Poliția Română.

Primeau bani de la bugetul de stat, dar nu își făceau treaba

Medicii primeau 105 lei pentru fiecare pacient bolnav cu virusul Covid-19 pentru monitorizarea de la distanță. Dar, aceștia fie nu au comunicat deloc cu bolnavii, fie au ținut legătura doar în primele zile.

Polițiștii au făcut 17 percheziții, joi, în cadrul unui dosar de obținere ilegală de fonduri. Aceștia au ridicat mijloace de probă și au adus la audieri 5 persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`